У здравствени систем АП Војводине у протекле две и по године уложено више од пет милијарди динара

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 25.02.2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас реконструисану Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Војводине, истичући да је у здравствени систем АП Војводине, у протекле две и по године, уложено пет милијарди динара.

„Покрајинска влада је за радове на реконструкцији Клинике за ортопедију КЦВ и набавку најсавременије медицинске опреме издвојила 114 милиона динара. Сви радови су завршени у најкраћем року и овај објекат ће следеће недеље отворити врата за пацијенте“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да су у току интензивни радови и на Клиници за абдоминалну, ендокрину и трансплатациону хирургију и Центру за судску медицину, токсикологију и молекуларну генетику, те оценио да је то само почетак великих инвестиција у Клинички центар Војводине.

„Реконструисаћемо све клинике у оквиру КЦВ, припремамо се за почетак радова на изградњи Б и Ц блока“, рекао је Мировић, истакавши да је паралелно с тим, у току и набавка најсавременије медицинске опреме, неопходне за модернизацију здравственог система у AП Војводини.

У протекле две и по године, како је навео, у ову област, уложено је више од пет милијарди динара, оценивши да је то само почетак инвестирања.

„Један део посла на реконструкцији регионалних болница и Интерне клинике и Поликлинике у оквиру Клиничког центра Војводине наставиће Канцеларија за јавна улагања Владе Србије, а Покрајинска влада и ресорни секретаријат обезбедили су сву неопходну пројектну документацију“, истакао је он.

Том приликом, председник Мировић најавио је да ће крајем марта бити отворена и потпуно реконструисана Општа болница у Панчеву.

„Стање у здравству се мења, направљени су велики резултати и то је данас видљиво голим оком. Уколико наставимо да радимо овим интензитетом сигуран сам да ћемо за неколико година говорити о свеобухватном унапређењу здравственог система у Војводини“, изјавио је председник Мировић.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић рекао је да је Клинички центар Војводине добио савремену Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију, истакавши да у тај објекат није инвестирано 50 година.

„Ове године почећемо и радове на реконструкцији Одељења за интензивну терапију, клиника за неурохирургију и васкуларну хирургију и на томе нећемо стати, јер морамо да обезбедимо најбоље услове за око 600.000 пацијената колико их годишње прими КЦВ“, рекао је секретар доц. др Гојковић, истакавши да су завршени пројекти и за Клинику за урологију и Клинику за пластичну и реконструктивну хирургију.

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве