ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ЛИГИ ШАМПИОНА!

Голубица, УТОРАК 27.08.2019.

Црвена звезда – Јанг Бојс 1:1 (0:0). Србија ће другу годину заредом имати представника у елитном такмичењу клупског фудбала.

Црвена звезда и Јанг Бојси играли нерешено на Маракани, црвено-бели се пласирали у Лигу шампиона захваљајући већем броју голова датих у гостима (2:2 у Берну). Вукановић донео предност Звезди, гости изједначили аутоголом Бена.

Не превише квалитетан, али изузетно напет меч одиграли су Звезда Јанг Бојси у реваншу баража за Лигу шампиона, а на крају је нерешен резултат (1:1) одвео српског шампиона у елитно такмичење.

Звезда је поново била равноправан противник швајцарском шампиону и заслужено изборила пласман у групну фазу Лиге шампиона, другу годину заредом.

У првом мечу у Берну било је 2:2, а црвено-бели су у Београду повели голом Вукановића у 59. минуту. Маракана је експлодирала као у најславнијим данима београдског клуба, али било је очигледно да велика борба тек предстоји.

Гости долазе до изједначења у 82. минуту, када је Бен неспретно реаговао и убацио лопту у Борјанов гол.

До краја меча, очекивано, гости су имали иницијативу, понеки и покушај, али је одбрана Звезде све задатке испунила маскмимално, на челу са Миланом Борјаном.

Жреб за групну фазу Лиге шампиона је 29. августа и тада ће црвено-бели сазнати имена противника у елитном такмичењу.

 

Извор: РТС

Повезане објаве