ШАМПИОНИ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 24.06.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио у Градској кући руководство и играче Фудбалског клуба „Кабел“ који су овогодишњи освајачи Купа града Новог Сада. ФК „Кабел“ је фудбалски клуб из Новог Сада основан 1932. године као клуб радника Новосадске фабрике кабела. Клуб је био друголигаш у сезони 1987/88. и у периоду 1999−2002, а освајањем првог места у Српској лиги Војводинe у сезони 2018/19. поновио је највећи успех и пласирао се у други степен такмичења који се данас назива Прва лига Србије.

– Лепа прича о фудбалу и добре вести долазе нам са Лимана, са стадиона поред Штранда, а у питању је нови успех ФК „Кабел“. Он је ове године остварио један од највећих помака у својој дугој историји, а захваљујући оствареним резултатима, поносни су сви играчи, стручни штаб, навијачи и Град Нови Сад. Честитам им на успесима у име Града и верујем да ће следеће године бити веома занимљиво такмичење у Првој лиги Србије, јер има клубова који већ сада конкуришу за највише позиције и може се наслутити које утакмице могу бити озбиљан дерби на том нивоу. Верујем да ће много љубитеља фудбала долазити на „Кабелов“ стадион и уживати кад „Кабел“ буде домаћин, али и да ће играче пратити на гостовањима. Жеља нам је да „Кабел“ настави са победничком атмосфером, како је то рађено претходне две-три године. Забележени су континуиран раст и прогрес, односно стални прелази у виши ранг такмичења и победе у претходним сезонама захваљујући добрим резултатима. Ту има простора и за добру сарадњу са ФК „Војводина“, за размену и разигравање дела играча за Супер лигу, а на обострани бенефит, али наравно, то остављамо на договор руководствима два клуба. Ми ћемо наставити да улажемо у спорт и подстичемо наше најмлађе да се баве спортским активнопстима како би квалитетно проводили своје слободно време – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да се нада позитивном исходу решавања имовинско-правних односа у вези са „Кабеловим“ стадионом, након чега би се приступило његовом уређењу.

Стручни штаб и играчи су се током састанка са градоначелником и чланом Градског већа, захвалили на великој помоћи коју имају од Града Новог Сада и Градске управе за спорт и омладину. Они су истакли да је ФК „Кабел“ у задње две сезоне, константно улазио у виши ранг такмичења и да су у мају освојили Куп града Новог Сада, што представља историјски успех, као и да ће наставити да нижу успехе у будућности.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве