Ђоковић доминантно до седме титуле у Мелбурну!

Голубица, НЕДЕЉА 27.01.2019.

Ђоковић – Надал 3:0 (6:3, 6:2 и 6:3). Феноменалном игром у финалу српски тенисер Новак Ђоковић савладао је свог великог ривала Рафаела Надала са 3:0 у сетовима и доминантно дошао до седмог трофеја на Аустралијан опену и 15. гренд слем титуле у каријери.

Ђоковић је доминирао од почетка па током целог меча, који резултатски није био уобичајено драматичан као већина дуела ових супарника, али је по квалитету приказане игре и надметања био на врло високом нивоу.

Већ на самом старту, на првом сервис гему Надала, Ђоковић долази до две брејк шансе и већ прву претвара у вођство које потом одржава до краја сета за вођство од 1:0.

У наставку се води изједначена борба све до средине другог сета када Ђоковић на 2:2 опет долази у ситуацију да направи брејк и поново прву шансу и користи. Потом прави још један брејк за убедљивих 6:2 на крају другог сета у финалу турнира у Мелбурну.

И у трећем сету се ситуација поновила готово као у предходна два. Већ на другом сервис гему Надала, Новак прави велики притисак и одузима сервис противнику, који овога пута успео да спаси прву брејк лопту, али узалуд.

Потом је све било рутина до коначних и 3:0 у сетовима за освајање трофеја Отвореног првенства Аустралије.

Овом победом Ђоковић је наставио низ тријумфа у међусобним дуелима са Надалом и сада води са 28:25.

Седмом титулом у Мелбурну поставио је рекорд за будуће генерације, јер то до сада никоме није пошло за руком, а уједно је освојио и 15. гренд слем титулу у каријери.

Ђоковићу је на име награде за победника Аустралијан опена припало 4.100.000 аустралијских долара, док је Надал добио чек на упола мањи износ.

Честитка Александра Вучића

Председник Србије Александар Вучић је непосредно након финала честитао Новаку Ђоковићу на освојеној титули.

„Још једанпут сте обрадовали Србију Новаче. Честитам на величанственом успеху и желим Вам још много победа у будућности“, написао је Вучић на свом Твитер профилу.

Честитке Ђоковићу упутили су министри Удовичић и Михајловић, као и председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

 

 

 

Извор: РТС

 

 

Повезане објаве