Ђоковић надиграо Милмана за полуфинале Ју-Ес опена

ЧЕТВРТАК, 06. СЕП 2018, 02:00 -> 06:09  ИЗВОР:РТС

Ђоковић – Милман 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Новак Ђоковић је савладао Аустралијанца Џона Милмана и пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена. Наредни ривал нашег тенисера је Јапанац Кеи Нишикори.

Сјајан меч на Артур Ешу, публика је имала прилику да ужива у фантастичним потезима оба тенисера. Велики отпор пружио је Аустралијанац. Доста дугих размена од којих је најдужа била 27 удараца. Новак је успео да нађе решење за игру упорног противника и закаже дуел са старим знанцем Кеијем Нишикоријем.

Новак је одлично ушао у меч. Био је сигуран на свој сервис. Већ у другом гему успео је да одузме сервис противнику и стигне до брејка предности. Стечено није испустио до краја сета. У шестом гему пропустио је четири брејк прилике за дупли брејк предности. Једину брејк шансу Милман је има у последњем гему, али је наш тенисер одбио овај напад и решио сет у своју корист – 6:4.

Други сет донео је наставак велике борбе. Ђоковић је константно нападао сервис противника, стварао брејк прилике, али их је и пропуштао. У деветом гему успео је да стигне до брејка. Потом је на свој сервис лако привео сет крају – 6:4.

После уводних гемова у трећем сету које су тенисери решили у своју корист, Новак је успео да одузме сервис противнику и стигне до раног брејка. Наш тенисер је наставио да напада сервисе противника и у петом гему је пропустио прилику да стекне два брејка предности. У шестом гему Милман враћа брејк, а потом на свој сервис долази до предности од 4:3.

Потом Новак појачава из уз још један брејк осваја наредна три гема и ставља тачку на овај сет и меч – 6:4 у трећем сету.

 

Повезане објаве