ЈОШ ДВА ИНВЕСТИТОРА У НОВОМ САДУ

Градоначелник је најавио долазак још два велика инвеститора, једног из Јапана и Немачке, као и отварање новог логистичког центра, такође стране компаније, у Нови Сад. – Такође смо добили понуду од једне компаније за куповину целог комплекса Радне зоне Север 4 од града. Гледамо у све ове могућности и очекујемо нова радна места – рекао је Вучевић.

Усвојен новосадски буџет за наредну годину

За финансирање целог износа од 16.500 деце која бораве у објектима ПУ радосног детињства биће издвојено 613,7 милиона динара.

Заступници новосадске Скупштине града одлучили су у четвртак 12. децембра убедљивом већином да ће планирани износ градског буџета за наредну годину бити 29,13 милијарди динара, а као једна од најважнијих ставки те одлуке је да ће Град финансирати целокупан износ деце у вртићима Предшколске установе „Радосно детињство“.

Од 1. јануара за реализацију одлуке биће издвојено око 613,7 милиона динара.

– Посебно сам поносан на ту одлуку. Нови Сад је први међу нашим великим градовима који се одлучио на такву меру подршке родитељима са децом – рекао је градоначелник Милош Вучевић. бољи буџет.

Истовремено, додао је он, износ градске субвенције за боравак у приватним вртићима повећан је на 300 милиона динара, тако да ће следеће године овом подстицајном мером бити обухваћено 3.000 деце, или 200 више него у овом.

Вучевић је одбацио приговор опозиције да је одлука предизборни потез владајуће СНС, нагласивши да ће, уколико је таква оцена тачна, одлуку објавити 1. марта, а не сада.

Градоначелник сматра да је нови градски буџет истовремено и „друштвено одговоран и развијен“, подупирући то подацима према којима су издаци за социјално осигурање достигли укупно 20 посто буџета, док укупне капиталне инвестиције чине 34,2 посто од укупног износа касе.

Опозициони одборници, пре свега из СРС и ДЈБ, гласали су против новог предлога буџета, јер, како су навели у расправи, упркос чињеници да је то највећи буџет Новог Сада по обиму, нема великих инвестиционих пројеката чија реализација омогућава бржи развој град. Такође верују да нису планирана довољна средства за социјалну заштиту, културу, путну привреду и друге области.

Извор: Голубица

Повезане објаве