Џајићу и Перић-Ранковић специјалне награде ССС

Голубица, НЕДЕЉА, 09. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: РТС

Легендарни српски фудбалер Драган Џајић и Борислава Перић-Ранковић, олимпијска, светска и европска шампионка у парастоном тенису, добитници су специјалних признања Спортског савеза Србије за 2018. годину.

Они су награђени за изузетан допринос и просперитет српског спорта у Србији и свету, а признања су им уручили министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник ССС Давор Штефанек на свечаности у Дому Народне скупштине у Београду.

„Искрено, нисам очекивао ово признање, сигурно ми је једно од најдражих до сада. Хвала свима, нека живи наша Србија“, рекао је Драган Дžајић, један од најбољих фудбалера са простора бивше Југославије, успешни функционер и сада почасни председник Црвене звезде.

Борислава Перић-Ранковић, на ивици суза, истакла је да јој је част што је добила признање.

„Мало је тренутака када останем без текста, а ово је тај. Хвала на поверењу, надам се да ћу у будућности такође бити успешна“, поручила је она.

Захвалницу за допринос добио је и бивши атлетичар и српски рекордер на 5.000 и 10.000 метара Дане Корица, сада генерални сектетар ССС-а.

Специјално признање ССС-а је награда установљена 2011. године за заслужне спортске раднике, спортисте, људе који су дали значајан допринос резултатима спортиста Србије.

Досадашњи лауреати били су Ивица Дачић и Новак Ђоковић (2011), Борислав Станковић и Јасна Шекарић (2012), Душан Ивковић и Бора Милутиновић (2013), Ранко Жеравица и Александар Боричић (2014), Драган Кићановић и Ненад Лалатовић (2015), Светлана Китић и Жељко Обрадовић (2016) и Зоран Гајић и Дејан Савић (2017).

Повезане објаве