21114 – ФИЛМ ФЕСТ: ОД 14. ДО 16. ЈУНА 2019. ГОДИНЕ

Голубица, СРЕДА 12.06.2019.

21114 – Филм фест се одржава од 14. до 16. јуна на неколико јединствених локација под отвореним небом у највећем делу Новог Сада – Новом насељу.

У оквиру фестивала, који је привукао велике симпатије публике, приказују се најактуелнија филмска остварења домаће и регионалне кинематографије, као и неколико међународних филмских фестивала, а све у циљу вишегодишње иницијативе да Ново насеље добије Културни центар.

Поред богатог филмског програма, као и изложби, трибина и радионица фестивал додељује новонасељски „Златни чеп”, награду публике за најбољи краткометражни филм из селекције филмова изабраних са конкурса.

Програм фестивала између осталих чине филмови:

“Такси блуз” (Режија: Мирослав Стаматов, улоге: Андрија Милошевић, Никола Ђуричко, Тодор Јовановић)

“Шавови” (Режија: Мирослав Терзић, улоге: Снежана Богдановић, Марко Баћовић, Весна Тривалић)

“Избрисана” (Режија: Миха Маззини, Душан Јоксимовић, улоге: Јудита Франковић, Себастиан Цавазза)

“Границе, Кише” (Режија: Властимир Судар, улоге: Кристина Стевовић, Вахидин Прелић, Роберт Будак)

“Посљедњи Србин у Хрватској” (Режија: Предраг Личина, улоге: Крешимир Микић, Христина Поповић, Дадо Ћосић)

“Comic Sans” (Режија: Невио Марасовић, улоге: Јанко Поповић Воларић, Наташа Јањић, Милош Тимотијевић)

Такође, фестивалска селекција краткометражних филмова, пријављених путем конкурса Новог културног насеља, одјекнула је читавим регионом, тако да ће публика имати врло тежак задатак да изгласа најбољи филм из ове селекције који ће освојити специјалну награду публике “Златни чеп”.

Филмови из ове селекције биће приказани у четвртак, 13. јуна у дворишту Вртића “Венди”, док ће остатак програма бити одржан на ливади у улици Бате Бркића 34, локацији будућег Културног центра Ново насеље.

Филмски фестивал на Новом насељу, на јединственим локацијама под отвореним небом прошлих година је прикупио велике симпатије публике, а само прошлогодишње издање фестивала посетило је више од две хиљаде Новосађана. Грађани ће тако и ове године имати прилике да у највећем делу Новог Сада погледају најактуелнија филмска остварења регионалне кинематографије, у циљу вишегодишње иницијативе да Ново насеље добије Културни центар.

Као и претходних година, улаз на све садржаје је бесплатан, а комплетан програм и сатница овогодишњег “21114 – Филм феста” доступан је на линку.

Пројекат је подржан од стране Градске управе за културу и дугогодишњих пријатеља фестивала.

 

Извор: Голубица

 

Повезане објаве