Да ли ће бити Егзита?

Неколико музичких светских фестивала укључујући БСТ «Хајд Парк», «Гластонбури» и «Гавернерс Бал», отказали су своје догађаје. Међутим, неколико фестивала померило је отварање за јесен. Тако је Коачела померена са априла на октобар као и јужноамерички фестивал  «Лолапалоза», затим «ДЗ. Кол Дримвил Фестивал» као и «Уживо на Лидс Фестивалу».

«ЕГЗИТ» има велики утицај на економију Новог Сада и целе државе због доласка туриста из целог света али због пандемије ковид-19, упитан је и долазак гостију.

Што се тиче фестивала и осталих јавних окупљања, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је то последња мера у релаксирању. „У овом тренутку није реално да се Егзит одржи, али још нећемо донети коначну одлуку. Да ли је могуће да се фестивал помери за август или септембар, то ћемо видети. Нови Сад се неће водити економијом, него здрављем грађана. Нови Сад ће бити Европска престоница културе 2021, али ће наредни период захтевати одговор на питање како све то организовати“, заклучио је Вучевић, гостујући у емисији „Град и ми“ на РТВ-у.

Будући да су неки фестивали отказани или померени за почетак маја договорен је састанак Милоша и Душана Ковачевића директора ЕГЗИТ-а када о евнтуалном отказивању или померању датума одржавања.

Извор: Голубица

Повезане објаве