Дик Паунд: Одлажемо Олимпијске игре

Дик Паунд: Одлажемо Олимпијске игре

Дик Паунд: Одлажемо Олимпијске игре

Олимпијске игре у Токију, чији је почетак заказан за крај јула, ће бити одложене, највероватније за 2021. годину, рекао је дугогодишњи члан МОК-а Дик Паунд.

„На основу информација које има МОК, одлучено је да се Игре одложе. Још морамо да се договоримо око детаља, али оне неће почети 24. јула“, рекао је Паунд за Ју-Ес Тудеј.

Канађанин Паунд, који је већ дуго година један од утицајних чланова МОК-а, рекао је да ће то тело ускоро објавити наредне кораке.

”Све ће ићи по фазама. Ми ћемо након одлагања почети да се бавимо свим последицама које оно са собом носи, а које ће бити огромне”, додао је.

Челници Међунардоног олимпијског комитета већ недељама трпе притиске да одложе Игре које су предвиђене за ово лето.

Међутим, услед суспензије готово целокупног светског спорта због пандемије изазване коронавирусом, одржавање Игара у Токију је озбиљно доведено у питање.

Иако су руководиоци МОК-а на челу са председником Томасом Бахом одлуку званично одложили за четири недеље, Паунд је сада најавио највероватнији расплет догађаја.

Претходно су јутрос Канада и Аустралија одлучиле да не шаљу своје тимове у Токио, који је такође почео да размишља о опцији да се игре не одрже у предвиђеном термину.

ИЗВОР: РТС, USATODAY.COM

Нема Коментара

Поставите Коментар