Ђоковић победио Чилића за шесто финале Синсинатија! (ФОТО)

Србин ће имати прилику да освоји једини турнир који му недостаје, финале је заказано за недељу у 22 сата.

Фото: Тањуг/АП

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Марина Чилића са 2:1 (6:4, 3:6, 6:3),  у полуфиналу турнира у Синсинатију и изборио пласман у финале јединог турнира који до сада није освојио.

Ако победи у финалу и подигне пехар Синсинатија, Ноле ће ући у историју као први човек који је успео да обједини све трофеје из ове серије.

Новак је у меч са Чилићем ушао после две победе у једном дану, Димитрова је финиширао очас-посла, а онда се добро помучио са Раонићем у четвртфиналу.

Против Чилића, одмах на старту је заиграо онако како уме, па је, захваљујући грешкама Хрвата, брзо направио брејк и повео са 2:1.

Новак се због припреме за сервис посвађао са судијом; Фото: Тањуг/АП

Занимљива ситуација догодила се при резултату 3:2 за Ђоковића.  Новак је на 30:30 направио две дупле грешке и био надомак тога да изгуби поен на свој сервис. Тада се огласио линијски судија који је упозорио Србина на време које има за припрему сервиса, и то у моменту када је Ђоковић избацио лоптицу како би сервирао. То је потпуно избацило из такта Новака који се прво добро расправио са судијом, а потом сав бес искалио на хрватском тенисеру и освојио гем за 4:2.

До краја сета, Новак је освајао све поене на свој сервис, иако је благи пад имао при резултату 5:4, када је морао да спашава брејк лопту за Чилића, и тако повео са 1:0 у сетовима.

Други сет почео је лоше по Новака. Хрват је најпре освојио поен на свој сервис, да би одмах дошао до брејка и повео са 2:0. Утисак је да је у тим моментима Новак штедео снагу за одлучујући сет. Релативно лако дозволио је Чилићу да дође до другог брејка. Ипак, одмах у следећем гему Ноле је „узео сервис“ хрватском тенисеру али то је било све. Четврти пут на турниру морао је победу да тражи у трећем сету.

Новак је на четири меча на турниру победу морао да тражи у трећем сету; Фото: Тањуг/АП

Последњи сет на мечу Новак је одлично започео. Тако је при резултату 2:1 и 30:30, Чилићев ритерн ударио у мрежу да би завршио у ауту. Ноле је имао брејк лопту коју је искористио. Ипак, одмах у следећем гему, Хрват је узвратио истом мером, па је меч поново био отворен.

До краја Ђоковић је успео да направи кључни брејк и дође до финала јединог турнира који му недостаје.

Да подсетимо, са хрватским тенисером Ноле има убедљивих 15:2 однос победа и пораза, а после овог сусрета са хрватом Ђоковић ће се у финалу борити са бољим из меча Гофан – Федерер.

Финални меч заказан је за недељу од 22 сата.

(Телеграф.рс)

19 августа, 2018

Повезане објаве