Ђоковић победио Чилића за шесто финале Синсинатија! (ФОТО)

Ђоковић победио Чилића за шесто финале Синсинатија! (ФОТО)

Ђоковић победио Чилића за шесто финале Синсинатија! (ФОТО)

Србин ће имати прилику да освоји једини турнир који му недостаје, финале је заказано за недељу у 22 сата.

Фото: Тањуг/АП

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Марина Чилића са 2:1 (6:4, 3:6, 6:3),  у полуфиналу турнира у Синсинатију и изборио пласман у финале јединог турнира који до сада није освојио.

Ако победи у финалу и подигне пехар Синсинатија, Ноле ће ући у историју као први човек који је успео да обједини све трофеје из ове серије.

Новак је у меч са Чилићем ушао после две победе у једном дану, Димитрова је финиширао очас-посла, а онда се добро помучио са Раонићем у четвртфиналу.

Против Чилића, одмах на старту је заиграо онако како уме, па је, захваљујући грешкама Хрвата, брзо направио брејк и повео са 2:1.

Новак се због припреме за сервис посвађао са судијом; Фото: Тањуг/АП

Занимљива ситуација догодила се при резултату 3:2 за Ђоковића.  Новак је на 30:30 направио две дупле грешке и био надомак тога да изгуби поен на свој сервис. Тада се огласио линијски судија који је упозорио Србина на време које има за припрему сервиса, и то у моменту када је Ђоковић избацио лоптицу како би сервирао. То је потпуно избацило из такта Новака који се прво добро расправио са судијом, а потом сав бес искалио на хрватском тенисеру и освојио гем за 4:2.

До краја сета, Новак је освајао све поене на свој сервис, иако је благи пад имао при резултату 5:4, када је морао да спашава брејк лопту за Чилића, и тако повео са 1:0 у сетовима.

Други сет почео је лоше по Новака. Хрват је најпре освојио поен на свој сервис, да би одмах дошао до брејка и повео са 2:0. Утисак је да је у тим моментима Новак штедео снагу за одлучујући сет. Релативно лако дозволио је Чилићу да дође до другог брејка. Ипак, одмах у следећем гему Ноле је „узео сервис“ хрватском тенисеру али то је било све. Четврти пут на турниру морао је победу да тражи у трећем сету.

Новак је на четири меча на турниру победу морао да тражи у трећем сету; Фото: Тањуг/АП

Последњи сет на мечу Новак је одлично започео. Тако је при резултату 2:1 и 30:30, Чилићев ритерн ударио у мрежу да би завршио у ауту. Ноле је имао брејк лопту коју је искористио. Ипак, одмах у следећем гему, Хрват је узвратио истом мером, па је меч поново био отворен.

До краја Ђоковић је успео да направи кључни брејк и дође до финала јединог турнира који му недостаје.

Да подсетимо, са хрватским тенисером Ноле има убедљивих 15:2 однос победа и пораза, а после овог сусрета са хрватом Ђоковић ће се у финалу борити са бољим из меча Гофан – Федерер.

Финални меч заказан је за недељу од 22 сата.

(Телеграф.рс)

Нема Коментара

Поставите Коментар