Догодине за 25 минута возом од Новог Сада до Београда

Догодине за 25 минута возом од Новог Сада до Београда

Догодине за 25 минута возом од Новог Сада до Београда

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада, која је део железничког правца Београд – Будимпешта.

Вучић је обишао радове на изградњи вијадукта „Чортановци“ заједно са представницима компаније руских железница РЖД Интернешнел, потпредседницом владе и министарком грађевинарства Зораном Михајловић, као и руским амбасадором Александром Боцан Харченком и покрајинским премијером Игором Мировићем.

Вучић: Видимо да епидемија слаби,зато ублажавамо мере

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да епидемија корона вируса у земљи слаби и да се зато иде на ублажавање мера.

„Када питају неки људи зашто данас смањујемо мере, а рећи ћемо да имамо данас око 300 заражених, па зато што ћемо имати 3.500 или 4.000 тестираних, зато што видимо да епидемија слаби“, рекао је Вучић одговарајући на констатацију новинара како сада поједини опозициони медији критикују ублазавање мера, док су раније извештавали како неке земље нису имали тако ригорозне мере.

Вучић: Нови Сад је готово угашено епидемиолошко жариште

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација у Новом Саду веома повољна и да је то готово угашено епидемиолошко зариште.

“У последња три дана Нови Сад је убедљиво најбољи по процентима што значи да ту имамо најнижи проценат заражених од великих градова, бољи чак и од Крагујевца који је веома добар”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара приликом обиласка радова на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта, на деоници Стара Пазова-Нови Сад.


Вучић:Седница парламента могла би у понедељак или уторак…

Председник Александар Вучић изјавио је данас да би Скупштина Србије могла поново да почне с радом у понедељак или у уторак следеће недеље.

„Морате да питате председницу парламента Мају Гојковић, али разговарали смо и раније, мислио сам да ће и сад у петак… Можда буде у понедељак, уторак, немојте да ме питате за тачан дан“, рекао је Вучић новинарима, упитан да ли ће Скупштина Србије у понедељак одржати седницу, као што су пренели поједини медији.

Вучић:Нисмо се одрекли ниједног инфраструктурног пројекта

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да се Србија није одрекла ниједног од важних инфраструктурних пројеката и да је успела да сачува новац за то, иако је тешко предвиђати шта ће економија у свету да донесе.

Вучић је, након обиласка радова на изградњи брзе пруге Боеград – Нови Сад, изразио велику захвалност радницима шсто праве нешто што ће остати забележено у историји.

Вучић: Од Београда до Беча возом за само четири сата.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да са српске стране неће бити никаквих кашњења у изградњи брзе пруге Београд – Будимпешта, као и да ће, када она буде готова, моћи да се путује возом од Београда до Беча за само четири сата.

Упитан да прокоментарише то што ће и у Мађарској бити убрзани радови на брзој прузи на њиховој територији и да ли је о том пројекту недавно разговрао са премијером те земље Виктором Орбаном, Вучић је рекао да су разговрали и о том пројекту, као и да Србија има изванредну сарадњу са Мађарском.

Боцан Харченко:Пруга ће бити на време

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да се, у времену када се не зна шта ће тачно бити после пандемије вируса корона, једна ствар поуздано зна – да ће изградња брзе пруге Београд – Нови Сад, коју заједно раде Русија и Србија, бити завршена на време.

“Широм света сада је пуно размишљања какав ће след бити након пандемије, како ћемо живети, шта ће бити са нама… Кажу да ништа тачно није познато. Ја се не слажем, јер има неких ставри које знамо позудано – пре свега овај пројекат Руских железница у Србији, тачно се зна”, рекао је Харченко новинарима у Чортановцима.


Вучић:Од октобра 2021. од Београда до Новог Сада за 25 минута

Брза пруга Стара Пазова – Нови Сад биће завршена до октобра 2021. године и тада ће возом моћи да се стигне од Београда до Новог Сада за само 25 минута, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је током обиласка радова на изградњи вијадукта „Чотановци“ рекао да је 25 минута потребно колима само да се неко извуче из Београда, тако да ће грађани возом моћи много брже да стигну до Новог Сада.

Извор: Танјуг

Нема Коментара

Поставите Коментар