ДОГРАДЊА ОБЈЕКТА У НОВОМ САДУ НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА ПИО ФОНДА

ДОГРАДЊА ОБЈЕКТА У НОВОМ САДУ НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА ПИО ФОНДА

ДОГРАДЊА ОБЈЕКТА У НОВОМ САДУ НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА ПИО ФОНДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишли су радове на проширивању просторних капацитета  Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Новом Саду.

– Кључна ствар у вези са овом инвестицијом јесте да ће Новосађани и сви корисници Фонда, као и запослени, имати боље услове да реше своје статусе и предмете. Не смемо више имати ситуацију да лекари-вештаци на тротоарима на улици прегледају пацијенте. На Житном тргу смо просторно доста ограничени, а морамо водити рачуна о потребама града који је нарастао. Међутим, овом инвестицијом створиће се услови за боље функционисање – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такоће рекао да га не радују редови испред Републичког фонда за здравствено осигурање, те да је потребно много улагања у тај сектор.

– Током претходних година имали смо добру сарадњу са ресорним министарством и ПИО фондом, а поред овог пројекта, заједно радимо реконструкцију објекта Геронтолошког центра на Лиману путем Канцеларије за јавна улагања, и тај посао вредан је преко 600 милиона динара – изјавио је Вучевић.

Према речима министра Ђорђевића, за доградњу објекта у Новом Саду намењено је 587 милиона динара и то је највећа инвестиција ПИО фонда.

– Добићемо нових 4000 м2 простора што је велики помак у функционисању Фонда. Наставићемо да улажемо на територији целе Србије, јер пензионери, као део друштва који је најзаслужнији за промене у нашој земљи, морају да виде да се о њима води брига и да могу да остваре своја права – закључио је Ђорђевић.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар