Ђоковић донира милион евра Србији за набавку медицинске опреме!

Ђоковић донира милион евра Србији за набавку медицинске опреме!

Ђоковић донира милион евра Србији за набавку медицинске опреме!

Новак Ђоковић донираће милион евра Србији у борби против пандемије коронавируса. Ђоковић ће са супругом Јеленом помоћи у набавци респиратора и медицинске опреме.

Најбољи тенисер света то је саопштио на групној видео-конференцији са новинарима, а јавио се из Марбеље.

Новак је по повратку из Америке провео неколико дана у Београду, потом је отпутовао у шпанско летовалиште где се припрема у изолацији.

Он је у обраћању новинарима навео да је право време да се сви људи уједине и помогну здравственим радницима.

„Велика захвалност и поздрав медицинском особљу које се месецима бори за здравље људи и труде да им на сваки начим помогне. Број инфицираних људи расте из дана у дан, па смо моја породица и ја уз помоћ Фондације одлучили да прикупимо што више информација како да најбоље донирамо новац, време и знање. Како да то утиче на највећи број људи широм Србије“, рекао је Ђоковић.

Освајач 17 гренд слем титула је са „Фондацијом Новак Ђоковић“ покушати да што боље употреби скупљени новац, а открио је и како је дошао до респиратора.

„На кинеском тржишти смо дошли до респиратора. Хвала Кинезима, они су нам велики пријатељи. Моји отац и мајка имају пријатеље у Европи, у Немачкој смо нашли респираторе. Хвала властима које су биле на располагању последњих неколико дана. Покушавали смо да комуницирамо и са медицинским стручњацима, као и са многим људима добре воље широм света који су нам давали информације.“

За крај, покушао је да охрабри навијаче и све људе у родној земљи.

„Непредвидива је ситуација, свака помоћ добро дође. Влада паника. Људи се плаше, много је људи заражено. Трудите се да време проводите у позитивним духу, да се гради имунитет, јер тако градимо дефанзивни механизам против уљеза“, поручио је Ђоковић из Марбеље.

Ђоковић је много пута у прошлости помагао најугроженијима у Србији, и лично, и преко своје фондације.

Извор: РТС; ФОТО: HotSport

Нема Коментара

Поставите Коментар