Eгзит фестивал сутра отвара капије

Eгзит фестивал сутра отвара капије

Eгзит фестивал сутра отвара капије

Голубица, СРЕДА 03.07.2019.

Према речима организатора овогодишње издање Егзит фестивала надмашиће сва претходна пре свега по броју туриста, јер се очекује да Нови Сад посети њих више од 60.000 из око 90 земаља света.

Тако ће бити премашен и економски допринос Егзита туристичкој привреди града и Србије, који је прошле године износио 13,3 милиона евра. О великом интересовању сведочи и податак да је на водећем светском сајту за резервације смештаја Booking.com хотелски смештај у граду достигао 99 одсто попуњености. С друге стране, укупна попуњеност смештајних капацитета у Новом Саду и околини је тренутно око 90 одсто, јер је поред хотела у понуди и приватни смештај, којег је ове године, према подацима са  званичне фестивалске агенције Ezittrip.org, било више него икад.

Фестивалске капије отвориће се сутра у 19 часова уз спектакл на главној бини, а у част ласкаве титуле Омладинске престонице Европе први фестивалски дан носи назив OPENS day. Чланови група “The Cure” имаће прилику да се први поклоне публици с главне бине у 20.30 сати. Како је њихов наступ заказан за рано вече организатори очекују велике гужве на улазима  због чега апелују на посетиоце да преузму фестивалске наруквице што пре.

Осим групе “The Cure” током четири дана на више од 40 фестивалских бина и зона наступиће готово 1000 уметника из целог света. Након традиционалне церемоније отварања уз ватромет, белгијска ди-џеј звезда Lost Freljuencies преузеће команду над главном бином, а њему ће се придружити руски двојац Filatov & Karas, те Белгијанци Two Pauz. Денс арена угостиће Charlotte De Witte, Монику Крусе и Илију Ђоковица, а велико финале и затварање Арене првог дана поверено је Карлу Коксу и Мацео Плексу, који ће између својих самосталних наступа приредити „back to back“ сет који се ретко виђа у светским оквирима.

 

Извор: Dnevnik.rs

Нема Коментара

Поставите Коментар