ГРАД ЗАТВАРА БАЗЕН НА “СЛАНОЈ БАРИ“

ГРАД ЗАТВАРА БАЗЕН НА “СЛАНОЈ БАРИ“

ГРАД ЗАТВАРА БАЗЕН НА “СЛАНОЈ БАРИ“

Град Нови Сад захтева да се затвори базен у Спортском центру „Слана бара“, с обзиром на то да је утврђено да вода у базенима СПЕНС – а није задовољавајућег квалитета, закључено је на састанку који је јутрос хитно сазвао градоначелник Милош Вучевић. Одлука о затварању базена на “Сланој бари“ мора да остане на снази све док се тачно не утврди какав је квалитет воде у том базену, наведено је на састанку. Такође, позвани су сви надлежни органи и инспекцијске службе да доставе извештаје, и по потреби, ураде и додатна испитивања квалитета воде у базенима.

 Проверићемо детаљно квалитет воде у свим базенима, јер се нико не сме играти са здрављем грађана – нагласио је Вучевић приликом обиласка радова на путној инфраструктури у Руменки. – Ово није садашњи проблем, већ траје дуго али то није оправдање да се коцкамо с здрављем грађана, пре свега деце, због чега сам јутрос дао налог да се затвори и базен на Сланој бари како би Завод за заштиту здравља Војводине исконтролисао квалитет воде.

Вучевић је истакао да је мали базен на Спенсу тренутно добио добре резултате квалитета воде, а исправност у великом базену знаће се током викенда, а јавност ће бити о свему детаљно обавештена и неће бити никаквог прикривања.

– Ради се и о пропустима одређених људи, те очекујем да ће директор Спенса Милан Јарић поднети оставку данас – казао је градоначелник. – Можда он субјективно и није крив, јер директор није задужен да одржава хигијену базена, али неко мора бити одговоран за пропусте, а ми морамо показати да смо одговорна заједница и да нико ништа не жели да прикрива и да се игра с овако озбиљним стварима.

Све што прети да доведе у питање здравље свих грађана Новог Сада, а посебно наших најмлађих суграђана, захтева хитну и одговорну реакцију, и зато очекујемо од надлежних органа да се утврди чињенично стање, хитно предузму све мере за отклањање евентуалних пропуста, као и да се утврди како је до ове ситуације дошло како бисмо предузели мере да се више не понови – истакнуто је на састанку.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар