Индија: Има само две године а пуши 40 цигарета дневно

 

ЏАКАРТА –

Двоипогодишњи дечак из Индонезије, Рапи Ананда Памунгкас, зависан је од никотина, а оно што је највише запрепастило многе јесте чињеница да му цигарете купује мајка.

Дечак је пре два месеца почео да скупља опушке испред уличне тезге његове мајке и у року од неколико дана створио је зависност, те је стално тражио од купаца да му дају цигарете.

цигара, цигарета, опусак јпг

Како је испричала његова мајка Марјати, Рапи је ускоро почео да постаје агресиван када није могао да добије своју вољену „мароко“ цигарету. Управо због напада беса, она је почела да му купује две паклице цигарета сваког дана.

„Моје дете је навикло да пуши док пије кафу и једе колач. Пуши сваког дана, већ пуна два месеца. Ако му не дам цигарете, он „полуди“. Без њих не може да заспи. Само урличе и плаче. Цигарете су скупе, али ми морамо да му купимо јер он пуши по цео дан“, искрено је казала Марјати, преноси Б92.нет.

Ни Рапијев отац не може да му забрани да пуши. „Не могу да му кажем „не“. Ја чак ни не пушим код куће, већ само на послу, али Рапи воли да пије кафу и пуши цигарету“, каже отац.

Он ипак истиче да треба што пре да посете лекара и да се консултују са њим како би што пре дете одвикли од никотина.

Извор: RTV

Повезане објаве