Избори ће бити одржани 21. јуна

Избори ће бити одржани 21. јуна

Избори ће бити одржани 21. јуна

Парламентарни и локални избори у највећем броју локалних самоуправа у Србији биће одржани 21. јуна, рекао је председник Александар Вучић након састанка са представницима странака које су најавиле учешће на изборима.

Александар Вучић је у обраћању након састанка истакао да су разменили ставове у свему ономе што су радили у претходном периоду и разговарали како да на најбољи начин, поштујућу Устав и законе, изађемо на изборе.

Указао је да ће Народна скупштина у среду укинути ванредно стање.

„Постављало се питање да ли да идемо на изборе 14. или 21. јуна, ми смо прихватили идеју неких политичких странака које су тражиле тих додатних пет, шест дана за изборне радње. Тако да ће избори у Републици Србији бити одржани 21. јуна“ поручио је Вучић.

Додао је да је на састанку разговарано и о равномерености у представљању, као и предизборним скуповима и рекао да ће се поштовати одлуке струке.

„Прилично је извесно да у мају неће бити скупова, свакако не већих скупова и свакако не у затвореном простору. У јуну ћемо чекати мишљење епидемиолога и неки од нас се надају да ће бити могуће да тада имамо скупове. Могуће да их буде. У сваком случају, то неће зависити од нас већ од нивоа епидемије“, рекао је Вучић.

Указао је да је у овом тренутку проблем за један део странака доступност нотара и зато ће осим нотара и општински оверитељи да врше оверу потписа не само за локалне, већ и за покрајинске и парламентарне изборе.

„После овог тешког времена кроз које смо прошли важно је обезбедимо демократску атмосферу и да изабремо руководство које ће да служи интересима грађана Србије“, рекао је Вучић.

„Желим свим учесницима добру кампању, успех на изборима, да буду задовољни својим радом и могућношћу да представе своје планове и програме“, истакао је Вучић.

Састанку у Палати „Србија“ присуствовали су председница Скупштине Маја Гојковић, премијерка Ана Брнабић, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

На састанаку су били и лидер социјалиста Ивица Дачић, заменик председника СРС-а Александар Шешељ, председник ДСС-а Милош Јовановић, члан Председништва покрета Метла Новица Антић, председник Нове странке Зоран Живковић и његов сарадник Арис Мовсесијан.

У Палати „Србија“ били су и председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, представница Заветника Милица Ђурђевић, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

Присутни су били и Марко Ђуришић из организације „Србија 21“, Бојан Костреш из ЛСВ-а, председник СПАС-а Александар Шапић, Милан Стаматовић из „Здраве Србије“, председник и потпредседник СВМ-а Иштван и Балинт Пастор, као и представници Покрета „1 од 5 милиона“.

Избори су били расписани 4. марта за 26. април, а претходни састанак Вучића и представника странака које су најавиле учешће на парламентарним изборима одржан је 17. марта, када су се сагласили да се избори прекидају и да више не теку изборне радње до даљњег.

ИЗВОР: РТС, ТАНЈУГ

Нема Коментара

Поставите Коментар