Јавите се у ковид центре домова здравља

Јавите се у ковид центре домова здравља

Јавите се у ковид центре домова здравља

Вршилац дужности директора Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ Верица Јовановић апеловала је данас на све који имају било које симптоме и задовољавају критеријуме за тестирање на корона вирус, да се јаве у ковид центре домова здравља.

„Кључна мера је теситеање потенцијалних контака и свих оних особа које су биле у контакту са ковид позитивним, јер тако пресецамо ланац преноса“, навела је Јовановић за ТВ Прва.

Она је казала да се у наредном периоду може очекивати већи број тестирања, како би на време открили контакти који су дошли у ситуацију да се инфицирају.

„Са већим бројем теситраних особа ми ћемо и откривати већи број заражених. Пратићемо целокупну територију Србије посебно градове где су жаришта посебно изражена, пратићемо клиничке слике и све оне пацијенте које се са тешком клиничком сликом збрињавају у болнице“, додала је Јовановић.

Подсетила је да се у инкубационом периоду, када особа нема симптоме респиратнорне инфекције, може пренети вирус и да је због тога важно да се зна да је особа оболела, како би се њен контакт јавио дому здравља.

Извор: Танјуг

Нема Коментара

Поставите Коментар