У СРБИЈИ укупно 303 особе заражене корона вирусом

У СРБИЈИ укупно 303 особе заражене корона вирусом

У СРБИЈИ укупно 303 особе заражене корона вирусом

Према последњим подацима, у Србији је коронавирусом заражено 303 особе. Министар здравља Златибор Лончар објавио да је петнаест особа излечено од коронавируса.

15.25 – Сви тестови у приватним лабораторијама нису тестови за ковид, већ за претходно познате вирусе. Тестови се раде на „Торлаку“ и сада ће почети у Клиничком центру Србије, истиче заменица директора Ифективне клинике Ивана Милошевић. 

15.20 – Војно-медицинска академија неће бити у систему, односно у њој се неће лечити заражени коронавирусом. Уместо ње, пацијенте ће прихватити Градска болница Звездара. 

15.13 – Мере самоизолације су основа, поручује заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић. Стратегија повећаног броја тестирања ће омогућити бољу контолу ширења инфекије, нећемо чекати пасивно, него ћемо трагати и у оним групама у којима нема симптома.

15.10 – Епидемилог Предраг Кон каже да са кинеским стручњацима нису разговарали о утицају снега на коронавирус. Сви вируси опстају на ниским температурама, каже Кон. Додаје да се коронавирус вероватно дуже задржава него на топлом времену.  

15.05 – У Србији је од јуче у 15 часова тестирано још 94 људи, од чега је 54 позитивно. Од тог броја, 27 људи се налази у болници. Укупно заражена 301 особа, од чега је 21 пацијент на респиратору. Излечено 15 људи, рекао на конференцији министар здравља Златибор Лончар.

14.55 – Очекује се почетак конференције за медије на којој ће бити саопштени најновији подаци о епидемији коронавируса у Србији. 

У Србији су три особе преминуле од коронавируса.

Епидемиолог Предраг Кон најавио је да се креће у агресивно сузбијање епидемије и додао да ће бити тестирани сви који су били у контакту са зараженима.

Војска Србије је у хали 1 Београдског сајма поставила 3.000 кревета за смештај особа са најблажним симптомима. Широм Србије биће постављено укупно 5.000 кревета. 

Како би се сузбио коронавирус, у Србији је на снази апсолутна забрана кретања од 17 часова до 5 ујутру. Грађани старији од 65 година не смеју да излазе из својих домова уопште. 

Министарство за рад покренуло је „Viber Community“ канал преко ког ће грађани Србије од сада на много лакши и бржи начин могу да се информишу о свим актуелностима у вези са ванредним стањем у Србији изазваним коронавирусом.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар