Још осам заражених коронавирусом, укупно 97

Још осам заражених коронавирусом, укупно 97

Још осам заражених коронавирусом, укупно 97

У Републици Србији је до 8 часова 19. марта 2020. године регистровано укупно 97 потврђених случајева Ковид-19, саопштило је Министарство здравља.

12.00 – На Инфективној клиници Клиничког центра Војводине лечи се шесторо пацијената оболелих од коронавируса.

11.30 – Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је формиран кризни Штаб за помоћ људима који се налазе у иностранству и поручио да се спољна политика тренутно своди на борбу против коронавируса.

10.30 – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да ће путнички авио-саобраћај од данас бити у потпуности ограничен и да ће аеродроми моћи да раде и примају авионе само уз специјалну дозволу Владе.

10.00 – Седница Владе Србије заказана за 10 часова.

09.00 – За сада нема проблема што се тиче транспорта основих животних намирница и лекова у време ванредног стања, рекла је за РТС Зорана Михајловић, министарка саобраћаја.

08.02 – Од последњег извештаја до 8 часова, 19. марта 2020. године тестирани су узорци 46 особа од којих je осам позитивнo и 38 негативнo на нови корона вирус.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док je пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 8 часова 19. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 486 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У Србији је до среде у 18 часова регистровано укупно 89 потврђених случајева Ковида 19.

На снази нове мере Владе: у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен је излазак на улицу особама старијим од 65 година, а на селу особама старијим од 70 година.

Од 20 часова до пет ујутру нико не може да буде на улици, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу у трећој смени.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар