Нови Сад: Ковид амбуланта за заражене труднице

Нови Сад: Ковид амбуланта за заражене труднице

Нови Сад: Ковид амбуланта за заражене труднице

У Новом Саду данас ће бити отворена ковид амбуланта само за труднице, које су позитивне на вирус корона, најавио је директор Дома здравља Нови Сад Веселин Бојат.

„С обзиром на то да постоји један део трудница које су позитивне на вирус, данас отварамо и амбуланту која ће бити искључиво намењена таквим трудницама. Да оне могу безбедно и сигурно да обављају све прегледе, да се њихова трудноћа прати. Ова амбуланта имаће посебан улаз, како не би било мешања са другим пацијентима“, рекао је др Бојат за телевизију Пинк.

Нови Сад је, иначе, један од првих ргадова у Србији у којима су отворене ковид амбуланте и има их укупно три.

„Имамо три амбуланте које фунцкионишу од првог дана које се баве репсираторним инфекцијама. Две су на Лиману, једна на Новом насељу. Оне имају и ренгентску и лабораторијску дијагностику, одвојене су од другог објекта, нема мешања ових пацијената са осталим који долазе у дом здравља због других тегоба“, рекао је др Бојат.

Радно време свих амбуланти, које се баве респираторним инфекцијама и узорковањем материјала, је 24 сата.
Одговарајући на питање шта да раде пацијенти који после 17 часова, када почне полицијски час и забрана кретања, морају да дођу до амбуланте, др Бојат одговара да такви пацијенти могу слободно да дођу, односно да до сада нике било никаквих проблема.


„До сада није било проблема. Када су такви пацијенти, који су осетили симптоме и кренули у цовид амбуланту, полиција кад их заустави и они кажу где и зашто иду, полиција их повезе до амбуланте“, објаснио је директор Дома здравља Нови Сад.


Каже да у ковид амбулантама је ангажовано у борби против епидемије 788 медицинских сестара и техничара и око 500 лекара.

Извор: Танјуг

Нема Коментара

Поставите Коментар