Лалатовић: Морамо да мислимо на играче

Лалатовић: Морамо да мислимо на играче

Лалатовић: Морамо да мислимо на играче

Тренер Војводине Ненад Лалатовић нада се да би почетком маја могао да се са својим тимом врати на терен и залаже се да се првенство заврши без доигравања, јер би у противном играчи били преоптерећени. Изразио је уверење да ће руководство ФС Србије пронаћи решење да се шампионат приведе крају.

На данашњој конференцији за медије је саопштено да је Кризни штаб донео одлуку да су, уз придржавање свих препорука, спортистима дозвољени тренинзи на отвореном што иде у прилог очекивањима Ненада Лалатовића да ће се тим брзо вратити у форму.

„Вечити сам оптимиста, оквирно сам рекао да би требало да почнемо са радом око првомајских празника. Најкасније после Ђурђевдана требало би да будемо на терену и онда до 1. јула завршимо сезону. Свима нам је циљ да сезона буде регуларна и да наши клубови стекну право изласка на међународну сцену. Излазак у Европу је циљ и Војводине, само да пандемија прође.“, рекао је Лалатовић.

Тренер Војводине је уверен да ће ФС Србије пронаћи решење да се шампионат приведе крају, али је изразио сумњу да би доигравање могло да оптерети играче и тимове.

„Најважније је да нас прође ово што нас је снашло. Када победимо пандемију, опет бисмо у фудбалу могли да будемо срећни и задовољни. Потребне су нам три недеље да се припремимо. Не би онда требало да размишљамо о плеј-офу и плеј-ауту, већ да одиграмо преостала четири кола и преостале фазе купа. Морамо да мислимо на играче, било би погубно за њих да одиграју 15 утакмица у ритму среда-субота. Будућност фудбалера у Србији је брига свих нас .“, рекао је Лалатовић. 

Фудбалски клуб Војводина испоручио је собне бицикле играчима првог тима, како би фудбалери и на тај начин могли да одржавају кондицију током трајања ванредног стања.

Стручни штаб је за ову недељу заказао укупно 10 тренинга, што треба да представља последњу фазу генералне припреме пред повратак на терен,а играчи жељно очекују почетак припрема на терену.

ИЗВОР: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар