НОВА ЗГРАДА МУЗИЧКО И БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ

НОВА ЗГРАДА МУЗИЧКО И БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ

НОВА ЗГРАДА МУЗИЧКО И БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ

Музичка школа “Исидор Бајић” у Новом Саду, после 111 година и Балетска школа у Новом Саду, после 72 године, добиле су нову зграду у том граду и у њој ће бити смештене обе школе, али и две концертне дворане.

Изградњом овог објекта који ће бити опремљен по највишим стандардима, створена је гаранцију за даљи развој уметности и културе. Ако не буде непредвиђених околности, овде ће се видети ђаци на почетку другог полугодишта следеће школске године, то јест у јануару 2021. Добиће се нови центар образовања и културних дешавања у граду. Концертна дворана имаће 450 места, а још једна мања располаже са 200 места. Биће три специјализоване учионице за Балетску школу, што мало која школа у Европи има. Ако се извођачи буду држали планираних рокова и динамике, али када је овако велика инвестиција не може се баш све предвидети. Град Нови Сад је до сада инвестирао 2 милијарде и 200 милиона динара, за ову годину издвојена су још 840 милиона динара чиме би инвестиција била исплаћена.

Школа је пројектована за 2500 ученика, план је да своја врата отвори и предшколцима, да буде отворена за откривање младих талената, као и за усавршавање запослених.

Пројекат „Креирајмо будућност“ подржала је ГУ за културу Града Новог Сада

Нема Коментара

Поставите Коментар