Највиши раст броја заражених коронавирусом до сада, још 81 случај у Србији, 21 у Новом Саду

Највиши раст броја заражених коронавирусом до сада, још 81 случај у Србији, 21 у Новом Саду

Највиши раст броја заражених коронавирусом до сада, још 81 случај у Србији, 21 у Новом Саду

Још 81 особа је позитивна на коронавирус, па је укупан број заражених у Србији 384, саопштено је на редовној конференцији за новинаре. То је највише регистрованих случајева за један дан, али највећи број мећу њима нема најтеже облике клиничког испољавања. У Србији су забележене четири жртве Ковида-19, пошто је данас преминула жена која је била радник Дома здравља у Нишу.

15.45 – Планиран је долазак здравствених радника из дијаспоре, то је нешто што се очекује у наредном периоду, рекла је Кисић Тепавчевићева.

15.32 – Повећан број тестирања се тек планира, али ће социјална изолација остати основа борбе против коронавируса, напоменула је Кисић Тепавчевић и додала да масовно тестирање неће значити ништа ако заражени наставе да се крећу.

15.30 – Чланови породица заражених неће бити смештани на Сајму, већ само инфицирани људи, објаснио је Кон.

15.25 – Кисић Тепавчевић је нагласила да ће колективни смештај на Сајму спречити да се инфекција унесе у породицу. Истакла је да сви пацијенти који ће тамо бити смештени морају да схвате да је то најбоља одлука и да се тиме спречава ширење инфекције на чланове породице.

15.20 – Кон је рекао да услови на Сајму треба да се упристоје, да се направе посебни мањи простори, да сваки кревет има наткасну, мора да се обезбеди хигијенски минимум и очекује да ће то тако бити.


15.15
 – Оболели са благим симптомима Ковида-19 биће смештени на београдском Сајму, речено је на конференцији за новинаре.

15.10 – Кисић Тепавчевић је рекла да се већина заражених здравстених радника није заразила у здравстеним установама и истиче да није дошло до ширења епидемије у болницама.

15.05 – Од јуче у 15 часова, на коронавирус је тестирано 245 људи, што је до сада највећи број потврђених случајева, али највећи број мећу њима нема најтеже облике клиничког испољавања, навела је заменица директора Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић.

15.00 – У Србији су коронавирусом заражене 384 особе, саопштио је епидемиолог Предраг Кон на конференцији за новинаре.

Жена која је била радник Дома здравља у Нишу преминула је данас од Ковида-19. Она је четврта жртва болести изазване коронавирусом у Србији.

Данас је почела дистрибуција 2,5 милиона маски апотекама.

Од коронавируса до сада је излечено 15 особа, међу којима и једна девојка која болује од дијабетеса.

Прекршајне казне за оне који не поштују мере забране ограничења кретања у време важења ванредног стања крећу се од 50.000 до 150.000 динара, а могу да буду замењене и затворским казнама.

Председник Александар Вучић истакао је да се припрема велики и озбиљан пакет мера за привреднике и најавио је да ће се уложити више милијарди евра у приватни сектор.

Нема Коментара

Поставите Коментар