ЈГСП: НИЖЕ ЦЕНЕ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА

ЈГСП: НИЖЕ ЦЕНЕ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА

ЈГСП: НИЖЕ ЦЕНЕ ЈАВНОГ ПРЕВОЗА

Скупштина Града Новог Сада усвојила је данас Одлуку о новим зонама у градском превозу којом појефтињује градски превоз у приградским насељима. Ова мера је само део ширег плана који ће за резултат имати мање гужве и смањење загађења у Новом Саду.

Нови тарифни систем има четири зоне за претплатне карте, односно две зоне за појединачне карте. Прва зона у градском превозу сад је јако проширена и обухвата и некадашњу другу зону, односно 80% становника, а цена карте износиће 65 динара. Цена годишњих карата за ђаке и студенте биће буквално преполовљена и убудуће ће коштати 5.000 динара уместо досадашњих 10.000 динара. Такође, знатно ће појефтинити и појединачне карте за зоне у приградским насељима, што значи да ће путници у досадашњој трећој, четвртој и петој зони карту плаћати свега 110 динара. То ће као резултат имати и смањење дивљег такси превоза.

Пре три године покренут је пројекат „Smart city“ у сарадњи са Саобраћајним факултетом. Прошлог јуна, након двогодишњег истраживања, представљен је план за решење саобраћајних гужви и бољи квалитет ваздуха у граду. Врло брзо, више од половине аутобуса ЈГСП „Нови Сад“ користиће природни гас, који знатно мање загађује животну средину.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар