НОВИ КРУЖНИ ТОК У НОВОМ САДУ

Нови кружни ток у новом саду

НОВИ КРУЖНИ ТОК У НОВОМ САДУ

Изградњом једне од највећих раскрсница са кружним током на подручју Новог Сада, лоцираној на зрењанинском путу код скретања ка Рафинерији и Шангају, биће омогућен бржи проток возила на тој изузетно фреквентној деоници и повећана безбедност учесника у саобраћају, истичу у ЈП „Путеви Србије“ које је инвеститор радова вредних 149,3 милиона динара, без ПДВ. Изградња ове раскрснице радиће се кроз четири фазе, како би се саобраћај несметано одвијао.
Нова раскрсница државног пута првог Б реда и пута Шајкашког одреда, на којој је саобраћај до сада био регулисан семафорима, требало би да буде завршена и пуштена у саобраћај до краја ове године, ако временски услови остану овакви какви су тренутно.

Пре почетка радова приступило се изради планске документације и истражним радовима на терену. На основу пројектне документације коју је сачинио новосадски „Виа инжењеринг“, радове изводи „Бачкапут ДОО Нови Сад“, чији су радници и механизација почели да у првој фази реконструишу десну коловозну траку, посматрано из смера Зрењанина. Тренутно се изводе радови на директној рампи, коју ће користити корисници из Новог Сада ка Шангају, то је уједно и четврта тј последња фаза. После директне рампе остало је још само да се уради рампа Шангај-Аутопут и да се овај кружни ток пусти у рад.

Будућа кружна раскрсница је пројектована да задовољи тренутно саобраћајно оптерећење на државном путу, којим прође више од 20.000 возила на дан и прогнозирано саобраћајно оптерећење за наредних 20 година.

Пројекат „Креирајмо будућност“, подржан од ГУ за Културу Града Новог Сада

Нема Коментара

Поставите Коментар