НОВИ САД ДОБИЈА 3×3 БАСКЕТ ТЕРЕН

НОВИ САД ДОБИЈА 3×3 БАСКЕТ ТЕРЕН

НОВИ САД ДОБИЈА 3×3 БАСКЕТ ТЕРЕН

Током 2019. године ОПЕНС је отворио врата Града Новог Сада захваљујући титули, великом броју организација и волонтера, реализовао значајан број пројеката, али и био партнер у реализацији многобројних активности и подршка омладинским иницијативама.  Међу њима је и први ФИБА 3×3 челинџер у Србији.

Омладинска престоница Европе је прошле године била партнер двема провопласираним клубовима на свету у баскту 3×3, екипама Лимана и Новог Сада, које су у сарадњи са Градом Новим Садом, Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, организовали први ФИБА 3×3 Цхалленгер у Србији, у самом центру града, са 16 екипа из 10 земаља света која је остварила једну од највећих посећености ФИБА 3×3 догађаја у свету. Прича се ту не зауставља…

У жељи да велики број покренутих пројеката постане и остане новосадска традиција, у партнерству са Компанијом НИС, Градом Новим Садом и екипом Лиман 3×3, кроз програм Заједници Заједно 2018, Нови Сад добија први отворени терен за баскет који је изграђен према правилима ФИБЕ, са одговарајућим стандардима и подлогом на којој се игра, али и простором за урбане и нове спортове као што су teqball и street work out.

Реализација ОПЕНС Urban courta, доноси Новосађанима први модерни отворени бесплатни терен за баскет, на атрактивној локацији као што је Лиман 4, код Сунчаног кеја, у близини Youth Creative Полиса – тзв. Кинеске четврти, који ће у наредним годинама добијати нове садржаје, а ту ће своје место пронаћи и други спортови као што је Теqбалл, као и стреетwорк оут теретана.Циљ пројекта је да се на адаптираном кошаркашком терену, кроз различите активности, промовише нови олимпијски спорт баскет 3×3, нови урбани спортови и здрави стилови живота у Новом Саду из ког долазе светски и европски прваци у овом спорту.

Адаптирани постојећи кошаркашки терен ће бити отворен и доступан свима који тренирају, играју и гледају овај спорт у години не само у години када Нови Сад носи титулу Омладинске престонице Европе, већ и у будућности!

Извор; Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар