НОВИ САД – ГРАД БУДУЋНОСТИ И ЦЕНТАР ИТ ИНДУСТРИЈЕ

НОВИ САД – ГРАД БУДУЋНОСТИ И ЦЕНТАР ИТ ИНДУСТРИЈЕ

НОВИ САД – ГРАД БУДУЋНОСТИ И ЦЕНТАР ИТ ИНДУСТРИЈЕ

Плац у Радничкој улици бр. 32, који је урбанистичким планом предвиђен за изградњу вишеспратница пословно-стамбеног садржаја, данас је на јавном надметању купила компанија „3lateral“ и то по почетној цени од 933.039.225 динара, као једини учесник на тој лицитацији. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције раније је огласила да продаје плац од 6.495 метара квадратних, а данас је он и званично продат.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је циљ Града да бараке у Радничкој бр. 32 буду замењене новим инвестицијама, и да се од пропалих објеката дође до модерног, новог ИТ центра, што је од данас постала и реалност.

– Радничка улица ће добити ново рухо и пословне зграде које ће знатно изменити овај део града. Наш Нови Сад добија нови живот, нову енергију и све више се са правом помиње као град будућности и центар информационих технологија у земљи. Честитам гејминг компанији „3lateral“, која се прошле године прикључила компанији „Epic Games“ и желим им успешно пословање у нашем граду. Они су обезбедили за своје пословање изузетно атрактивну локацију која је у близини центра града, факултета и СПЕНС-а, а овде ће се запошљавати озбиљни стручњаци у ИТ и гејмерској индустрији, што ће само винути привреду Новог Сада на још виши ниво. Поносни смо што ће локалитет који је 20 година био потпуно запуштен, а у самом централном делу града, доживети свој препород и обезбедити просперитет града и грађана на дуге стазе – рекао је градоначелник Вучевић.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар