НОВИ САД: НОВА ФАБРИКА И 500 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

НОВИ САД: НОВА ФАБРИКА И 500 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

НОВИ САД: НОВА ФАБРИКА И 500 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је градилиште на којем увелико трају радови на изградњи нове фабрике у граду „CTPark NOVI SAD“ чији је први закупац компанија „BMTS TECHNOLOGY“. Присутнима су се том приликом обратили и представници „CTP Serbia“ и „BMTS-Technology“ д.о.о Нови Сад.

Компанија „BMTS Technology“, као један од водећих произвођача турбина у свету нови је клијент компаније „CTP Invest“. Уговор између две компаније „CTP“ и „BMTS“ потписан је почетком јула 2019. године, а временску капсулу поводом почетка изградње фабрике у Новом Саду положили су представници компанија заједно са градоначелником Вучевићем у новембру прошле године.

Објекат будуће фабрике биће укупне површине 24 350 м2, „CTP Invest“ директно инвестира у објекат и земљиште више од 13 милиона евра, а планирана вредност производне опреме је око 35 милиона евра. Значајан део објекта биће опремљен свим потребним садржајима за истраживачке и развојне активности, а компанија „BMTS“ ће Новом Саду донети 500 радних места.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар