НОВИ САД ПОСТАЈЕ БОГАТИЈИ ЗА ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ И НОВУ ТОПЛАНУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са председником Владе Републике Србије Милошем Вучевићем и председницом Покрајинске владе Мајом Гојковић присуствовао обиласку завршних радова на изградњи гараже „Бановина“, која се налази код зграде Скупштине АП Војводине.

Реч је о пројекту којим је предвиђена изградња гараже површине од 6 280 квадратних метара за 167 паркинг места, на две подземне етаже — на првом подземном нивоу налазиће се 79 паркинг места, док ће их на другом нивоу бити 88. То је једна од четири локације на којима ће бити изграђене јавне гараже у Новом Саду, поред оне у изградњи у Улици Модене, као и још две, на Тргу Републике и у Шафариковој улици. Према најавама концесионара, до краја јула ће гаража „Бановина“ бити пуштена у рад, док ће Град Нови Сад приступити партерном уређењу и озелењавању надземног дела.

Након обиласка подземне гараже, они су заједно са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић Хандановић, генералним директором ЈП „Србијагас“ Душаном Бајатовићем и директором ЈКП „Новосадска топлана“ Ненадом Барцем обишли радове на изградњи нове топлане „Мајевица“ где је представљен пројекат проширења гасне мреже.

У питању је прва топлана која се у Новом Саду гради након четири деценије. Објекат нове топлане „Мајевица” почео је да се гради крајем фебруара текуће године, у току је извођење грађевинских радова, а комплетан пројекат биће завршен до маја 2025. године.

Њена изградња је услов за прикључење новопланираних објеката дуж Булевара Европе, северно од Булевара војводе Степе, али и оближњих, већ постојећих објеката, који се тренутно греју из система топлане „Запад“. У складу са Планом развоја Града и Стратегијом развоја система даљинског грејања до 2030. године, топлана „Мајевица“ грејаће у првој фази 7 000, а у коначној око 20 000 станова.

Повезане објаве