ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА „НОВИ САД“ НА ЛИМАНУ ОД СУТРА ПОНОВО ПРИМА ПАЦИЈЕНТЕ

Реконструкција зграде Дома здравља „Нови Сад“ на Булевару цара Лазара је заједнички пројекат Града и Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. Ради се о највећем објекту те установе, површине 9.294 метра квадратна, са највећом фреквенцијом посета пацијената, у њему ради укупно 362 здравствена радника и сарадника а заступљене су све службе и дијагностичка подршка.

Реконструисани објекат Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману, заједно са директорком Републичког фонда за здравство Сањом Радојевић обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је истакао да је отварање реконструисане амбуланте историјски догађај, а да осмеси и речи захвалности запослених у овом објекту представљају најбољу потврду о значају посла који је урађен.

 

– Дана, 23. октобра 1978. године отворен је овај објекат Домa здравља, а данас после 43 године он добија ново рухо. Ми смо свесни да поред свих грађевинских радова и опреме, срце система ипак представљају људи који у њему раде и ја имам потребу да им се захвалим за све што раде. Никада се нису жалили, ни када смо се сви заједно суочавали са изазовима у организацији рада за време пандемије корона вируса, а без највећег објекта Дома здравља. Мислим да данас имамо најлепши објекат Дома здравља у Србији, па чак и у региону. Хвала председнику Републике Србије. За овај пројекат смо добили средства из републичког буџета, а трудили смо се да као Град будемо солидарни партнер и финансирамо све оно што је потребно. Ово је велики дан за Нови Сад, реализовали смо инвестицију од скоро милијарду динара, али сваки динар који је дат за здравље наших грађана има смисла и није узалудан – изјавио је градоначелник Вучевић.

 

 

Повезане објаве