Од уторка полицијски час од 18.00 сати

Од уторка полицијски час од 18.00 сати

Од уторка полицијски час од 18.00 сати

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће се ићи на ублажавање мера против корона вируса, а прва је скраћење полицијског часа, који од уторка почиње од 18 часова.

За пензионере биће обезбеђен период од 18 до 01 час после поноћи. „Уторак, петак и недеља, по пола сата“, каже председник. Наредних недеља, пензионерима ће можда бити омогућено сваки дан да излазе напоље у том периоду. Од уторка се, каже, отварају све занатске радње, а све друге радње од 27. априла.

Вучић је, за ТВ Пинк, рекао да је прва мера скраћење полицијског часа за један сат, И он ће трајати убудуће од 18 до 5 сати. “Остављамо сат времена дуже за продавнице И апотеке, да могу да раде. Важан сат дајемо више за рад, не угрожавајући оно што смо урадили”, објаснио је он. За пензионере ће од 18 до 1 сат од овог уторка, уторком, петком И недељом бити уведена могућност за получасовну шетњу. “Пензионери ће од 18 до 01 имати могућност да изаберу својих пола сата за шетњу.

Циљ нам је да избегнемо да свих 1,5 до 1,7 милиона пензионера буде у исто време на улицама”, објаснио је Вучић додајући да ће остати досадашње правило за одлазак у продавницу за пензионере. “

Ако не буде дошло до раста новозаражених у процентима, а тестираћемо више, онда ће се од следећег понедељка, ако не буде додатних проблема као што је било у Нишу, ићи да сваког дана пензионери добију по пола сата за шетњу”, најавио је он. Вучић је казао да је сада, иако није раније био оптимиста, уверен да су наше болнице у стању да прихвате све болеснике. “Нарочити што долазе нешто лакши случајеви него на почетку. На почетку смо имали само теже случајеве који су ишли на Инфективну клинику, на Драгишу Мишовић”, додао је он.

РТВ „Пинк“

Нема Коментара

Поставите Коментар