Ограничавање кретања води у победу над коронавирусом

Ограничавање кретања води у победу над коронавирусом

Ограничавање кретања води у победу над коронавирусом

„Треба да прихватимо ограничавање кретања да је то реалност која води у излечење и победу над коронавирусом“, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у емисији „Град и ми“ РТВ додавши да је потребно да имамо што мање људи на респираторима, и у болницама, и да имамо што више излечених од коронавируса.

Вучевић је рекао да Геронтолошки центар Нови Сад има три објекта и да су запослени по одлуци Кризног штаба од јуче у 14-дневном карантину. 

„Геронтолошки центар има 950 корисника“, истакао је он додавши да приватни геронтолошки домови имају мањи број корисника, да их има 13, обезбеђује их Војска Србије да нико не уђе и не изађе, као и да „Циклонизација“ посебно третира те објекте“, рекао је Вучевић.

„Позивам на обазривост, опрез и концентрацију у овој ситуацији“, истакао је градоначелник Новог Сада и нагласио да је Геронтолошки центар Нови Сад од јуче херметички затворен и као и Дом за децу у Ветернику. „Бранимо све осетљиве зоне и трудимо се да до краја издржимо“, рекао је он. „Епидемија јењава, али није готово, немамо права на попуштање. Све смо жртвовали да би смо сачували људске животе и наше здравље, што је нешто што је највредније“, поручио је Вучевић. „

Велико хвала здравственом систему и здравственим радницима који су издржали први удар пандемије коронавируса“, истакао је он. „Имамо повољни развој ситуације поводом епидемије коронавируса, испод просека је Нови Сад, али то не значи да смо победили, ако издржимо до краја овог месеца, почетка маја, можемо очекивати да се враћамо полако у неки нормалан живот“, рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао и да ће ова година у погледу опоравка привреде бити тешка, али да ће се трудити да се све врати на стару стазу и буде поново конкурентно.

Извор: РТВ

Нема Коментара

Поставите Коментар