Осма жртва коронавируса у Србији, Спремите се за убрзање епидемије

Осма жртва коронавируса у Србији, Спремите се за убрзање епидемије

Осма жртва коронавируса у Србији, Спремите се за убрзање епидемије

Мушкарац стар 62 године из Шапца, који је преминуо 25. марта, био је позитиван на коронавирус, потврдили у данас надлежни у том граду. Од Ковида-19 у Србији преминуло је укупно осам људи. Према подацима са последње редовне конференције, укупно је заражено 457 особа. Још један авион са медицинском помоћи и опремом слетео на београдски аеродром. Председник Вучић и премијерка Брнабић ће се у 18 часова обратити јавности.

13.20 – Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је да је у Војводини 13 новооболелих у односу на јучерашњи дан. Међу њима је пет здравствених радника.

13.15 – Мушкарац стар 62 године из Шапца, који је преминуо 25. марта, био је позитиван на коронавирус, потврђено је данас на конференцији за новинаре шабачког Завода за јавно здравље. Он је узоркован одмах пошто је у болницу примљен са тешком клиничком сликом, али је преминуо током ноћи, док су надлежни данас потврдили да је био заражен.

13.05 – Премијерка Ана Брнабић обишла је привремену болницу на београдском Сајму. 

12.40 – Спремите се за убрзање епидемије, врхунац ће бити у петој недељи, поручио је епидемиолог Предраг Кон на веб-конференцији “ Ту смо“.

12.30 – У Димитровграду је на онлајн суђењу донета прва пресуда за кршење правила самоизолације, потврђено је РТС-у у Министарству правде.

11.30 – Министарка грађевинарства Зорана Михајловић позвала је хрватског и словеначког колегу да учине све како би се решио проблем дугог чекања камиона на граничним прелазима и истакла да су у овој ситуацији битна сва возила, без обзира на то чије таблице имају.

10.45 – Републички комесар за избеглице Владимир Цуцић рекао је да у Србији нема оболелих миграната од коронавируса, нити има сумњивих случајева.

10.30 – Даровити ђаци који желе да упишу специјализована гимназијска одељења – математика, физика, ИТ, биологија и хемија, језици, полагаће ове године онлајн пријемни, рекао је за Танјуг министар просвете Младен Шарчевић. Тренутно се на сајту Министарства просвете поставља апликација, а очекује се да ће пријемни на даљину полагати око 8.000 кандидата.

09.30 – Националној служби за запошљавање до сада се жалило скоро 900 људи због губитка посла, навео је министар рада Зоран Ђорђевић.

09.00 –  Заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић рекла је за РТС да је сваки човек важан у борби против коронавируса. Нико од нас није отпоран на овај вирус, ако је претходно дошао у контакт са њим, упозорила је Кисић Тепавчевићева.

08.40 – Министар енергетике Александар Антић рекао је да је електроенергетски систем стабилан и да ће топлане и у наредним данима наставити да испоручују грејање.

08.30 – Из Института за трансфузију крви позивају грађане да дођу и дају крв поштујући све оне мере које важе и приликом одласка на посао, или у продавницу и апотеку.

08.20 – На Косову има 86 особа заражених коронавирусом, након што је синоћ откривено седам нових случајева, саопштено је из Института за јавно здравље.

06.00 – Највећи број оболелих je у Београду, Нишу и Ваљеву. Епидемиолози прате ситуацију из сата у сат, a на основу извештаја ће се предузимати мере.

У Србији је забележено укупно осам жртава коронавируса, пошто је данас потврђено да је мушкарац (1958) из Шапца, који је преминуо 25. марта, био заражен.

Он је у болницу примљен са тешком клиничком сликом, због чега је убрзо узоркован, али је током ноћи преминуо.

Резултати теста, који су потврђени данас на седници Завода за јавно здравље у Шапцу, показали су да је био позитиван на коронавирус. 

То је био уједно и први случај заразе коронавирусом у Мачванском округу.

Све надлежне службе предузимају мере, испитује се са ким је преминули био у контакту, након чега ће се знати да ли ће неко од њих бити тестиран и да ли ће се одредити изолација.

Према подацима са последње редовне конференције јуче у 15 часова, у Србији је укупно заражено 457 особа.

Највише заражених је у Београду и Нишу, као и Ваљеву, где су и појачане мере Војске.

Директорка Института „Батут“ докторка Верица Јовановић апеловала је још једном на редовној конференцији за новинаре на грађане да остану у својим кућама и истакла да је кључ превентива како би се спречило ширење коронавируса.

Влада Србије је препоручила црквама и верским заједницама да се верски обреди обављају на безбедан начин и без присуства верника, уз поштовање свих досадашњих мера Владе.

На београдски аеродором синоћ је слетео још један авион са медицинском помоћи и опремом за Србију, а нову помоч дочекала је премијерка Ана Брнабић.

Маске стижу у апотеке широм Србије, а у међувремену је настављен повратак заглављених српских путника на аеродромима широм света.

Председник Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић ће се у 18 часова обратити јавности.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар