Отровали се дрогом у околини универзитета

Иако засад нико није умро, неки од људи који су се предозирали у критичном су стању. Један осумњичени дилер приведен је, јавља Ен Би Си Њуз.

марихуана јпг

Прво предозирање пријављено је у близини чувеног универзитета Јејл у уторак увече. Још три случаја пријављена су у Парку Њу Хејвен Грин исте ноћи.

Следећег јутра, 18 људи колабирало је у парку у распону од само 3,5 сата. Неки су падали у несвест, док су други халуцинирали, повраћали или показивали друге симптоме предозирања попут тешкоћа с дисањем и убрзаног пулса, све пред очима ужаснутих пролазника и посетилаца парка.

Како јавља Фокс Њуз, број предозираних до краја дана је порастао на 76.

Докторка хитне службе болнице Јејл Њу Хејвен Кетрин Хоук рекла је новинарима да је дрога коју су пацијенти конзумирали била поливена фентанилом – опијатом који се легално користи за ублажавање болова, али се и илегално производи, а који је и до 50 пута јачи од хероина.

Полиција, међутим, засад није то потврдила.

Пацијенти су различитог узраста, наводе надлежне службе и упозоравају да је реч о „националном проблему“, преноси Си Ен Ен.

Тренд предозирања опијатима, који су у многим случајевима синтетичке производње или легални лекови за бол који се злоупотребљавају, све је алармантнији, преносе амерички медији наводећи податаак да је у 2017. од предозирања умрло рекордних 72.000 Американаца.Извор

17 августа, 2018

Повезане објаве