Отворен реконструисани објекат Прихватилишта за стара и одрасла лица у Футогу

Уторак, 21. август 2018, 14:11h извор:Новосадска ТВ

Објекат Прихватилишта за стара и одрасла лица у Футогу Геронтолошког центра “Нови Сад“, реконструисан је, надограђен и најсавременије опремљен захваљујући финансијској подршци Града Новог Сада и АП Војводине.

Реч је о наменски грађеном, модерном Прихватилишту за привремено збрињавање лица која се нађу у стању социјалне потребе и која су акутно угрожена.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су отварању реконструисаног објекта Прихватилишта за стара и одрасла лица у Футогу.

– Нема никакве сумње да је социјално одговорна политика Града Новог Сада један од аксиома нашег града и да је то био разлог да заједно са Покрајином кренемо у ову инвестицију. Ово је улагање у будућност наших суграђана којима је ова социјална подршка потребна. Иако су овде представници различитих нивоа власти, и различитих партија сви смо се веома брзо договорили јер смо имали заједнички циљ, а то је да ово прихватилиште за одрасла и стара лица у Футогу буде реновирано, реконструисано, проширено и опремљено са најквалитетнијом опремом. Рекао бих да смо у томе успели заједно окупљени око добре идеје и наравно да на томе нећемо стати него ћемо заједно и са Покрајинском владом и са Владом Републике Србије наставити да подупиремо и подржавамо овакве и сличне пројекте  од интереса за функционисање установа социјалне заштите – рекао је градоначелник Вучевић и додао да је за овај пројекат из буџета Града издвојено готово 70 милиона динара за пројектну документацију, привремени смештај, грађевинске радове и опрему.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић захвалио се градоначелнику Вучевићу који је, како је рекао, и поред тога што Град није у најдиректнијој надлежности и што има и друге проблеме, препознао значај Прихватилишта, и издвојио више од половине средстава за реконструкцију и опремање установе.

– Ми смо током прошле године издвојили више од 60 милиона за припрему пројектне документације, а већ ове смо скоро у сваком објекту припремили значајне инвестиције. Одмах након пoчeткa рaдa oвoг Прихватилиштa приступићемо процедури за реконструисање Старог дворца, дома у оквиру Геронтолошког центра Нови Сад, можда најстаријег и најнеусловнијег објекта у систему социјалне заштите код нас. Ми ћемо у више фаза у сарадњи са ресорним Министарством приступити реконструкцији тог објекта – истакао је Игор Мировић.

Прихватилиште за одрасла и стара лица, у оквиру Геронтолошког центра „Нови Сад“, већ дуги низ година финансира се из буџета Града Новог Сада. У Прихватилишту корисницима се обезбеђују привремени смештај, здравствена заштита, културно-забавне активности и друге услуге у складу са проценом потреба корисника. Капацитет прихватилишта био је 35 места,што је било недовољно, а реализацијом ове инвестиције обезбеђено је скоро дупло више, односно 60 места за збрињавање свих категорија корисника са територије Града.

https://youtu.be/jVBKQ_COQ0s

21 августа, 2018

Повезане објаве