Потписан споразум у Белој кући

Потписан споразум у Белој кући

Потписан споразум у Белој кући

Председници САД Доналд Трамп и Србије Александар Вучић састају се у Белој кући. Очекује се потписивање економских споразума између Београда и Приштине.18:11

Мали: Споразум осигурава напредак целог региона, огроман успех

Имамо споразум у руци, који нам даје прилику да економски још више цео регион напредује, изјавио је за Танјуг из Вашингтона министар финансија Синиша Мали, после потписивања споразума између Београда и Приштине у присуству америчког председника Доналда Трампа.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да споразум који је данас потписан нуди нови однос међусобне привредне сарадње, стварање правог економског простора у којем могу сви да профитирају, слободан проток роба, људи и капитала, као и директну подршку приватном сектору и отварање нових радних места.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је оно што је делегација Србије постигла у Вашингтону изузетан успех, посебно с обзиром на то шта су била очекивања друге стране, те да је споразум за унапређење економских односа Београда и Приштине, заправо и више од тога – то је план који за наше људе на КиМ, али и за целу Србију ствара могућности за које, каже, нисмо веровали да ће бити достижне.17:57

Потписан споразум у Белој кући

Председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Авдулах Хоти потписали су у Белој кући споразум са америчким председником Доналдом Трампом о нормализацији економских односа.

Саветник за националну безбедност Роберт О‘Брајен је потврдио вест, јавља извештач РТС-а из Вашингтона. 

Споразум је потписан у Овалној соби. 

17:52

Вучић: Постоји много разлика, ово је велики корак напред

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да између Београда и Приштине постоји много разлика, али да је ово велики корак напред, преноси Ројтерс.17:43

Трамп: Постигнут продор ка економској сарадњи

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је у Белој кући да су Београд и Приштина посвећени економској нормализацији и да је постигнут продор ка економској кооперацији, преноси Ројтерс.17:38

Приштинска делегација стигла у Белу кућу

Чланови приштинске делегације стигли су у Белу кућу.17:08

Председник Вучић стигао у Белу кућу

Председник Србије Александар Вучић стигао је на састанак у Белу кућу. 

17:06

Још није почео састанак у Белој кући

Извештач РТС-а из Вашингтона јавља да састанак у Белој кући још није почео.

Пре неколико минута испред хотела у коме је одсела приштинска делегација и даље стоји колна возила која није кренула ка Белој кући.

Из албанских извора се сазнаје да део албанске делегације није задовољан споразумима и да су одложили одлазак у Белу кућу.

Српска делегација је кренула ка Белој кући.

Протоколом се предвиђа да обе делегације поздрави Доналд Трамп, затим да се потпишу споразуми, а потом да са предсдником Трампом председник Вучић и премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти имају кратак састанак.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар