РЕКОНСТРУКЦИЈОМ ЗГРАДЕ РАДНИЧКОГ ПОНОВО ОЖИВЉАВА СТАРИ СИМБОЛ НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је објекат некадашњег Радничког универзитета где почињу радови на реконструкцији чији је власник компанија „Vega IT“ која је крајем 2020. године купила зграду на јавној лицитацији. Идејно решeње за фасаду зграде креирао је архитектонски студио „Kuzmanov and partners” из Новог Сада, а идејни концепт нове архитектуре зграде јесте очување идентитета објекта уз коришћење нових материјала и савремених облога.

 

 

 

 

 

– Ово је велики дан, не само за компанију „Vega IT“ већ и за Нови Сад. У питању је пројекат од градског значаја, односно реализација нечега што можда нисмо могли ни да замислимо пре неколико година, а сада сведочимо почетку реконструкције ове зграде. Чак 21 годину је објекат Радничког универзитета био симбол за пропадање града и за страдање, а ово је моменат када Нови Сад улази у нову еру свог развоја и потврда да се четврта индустријска револуција дешава и у нашем граду. Ова пословна зграда је својеврсна модерна фабрика у којој ће радити око 550 људи. То је нешто нешто што је неопходно сваком граду који жели да задржи конкурентност и да се развија. Веома сам срећан и поносан, а посебно захвалан „Vega IT“ на овом храбром пословном потезу и на њиховој одлучности да наставе да инвестирају у нашем граду. Они су могли да се определе за било који град у земљи или свету, али одлучили су се да овде, у Новом Саду, инвестирају преко 12 милиона евра за куповину и реконструкцију објекта, што је импозантна цифра. Ипак, нешто што надилази питање економије, јесте питање симболике која је од општедруштвеног и градског значаја. Град ће током следеће године радити партерно уређење, а надам се да ћемо крајем лета следеће године имати усељену зграду некадашњег Радничког универзитета. Хвала мојим сарадницима који су тимски радили на овом пројекту, захваљујући чему је Нови Сад прво повратио власништво над зградом коју смо изгубили неком неодговорном политиком пре много година, а потом јој са компанијом  „Vega IT“ обезбедио услове за нове пословне подухвате – рекао је градоначелник Вучевић.

 

Завршетак радова на реконструкцији зграде некадашњег Радничког универзитета планиран је за август 2022. године, након чега ће део тренутних, али и нови запослени, моћи да се уселе у нови пословни простор површине од 6 500 квадратних метара на 13 спратова.

 

Повезане објаве