Рекордер: За 15 дана четири пута прекршио полицијски час и на све то – возио пијан

Рекордер: За 15 дана четири пута прекршио полицијски час и на све то – возио пијан

Рекордер: За 15 дана четири пута прекршио полицијски час и на све то – возио пијан

Директор полиције Владимир Ребић каже за РТС да је од почетка примене мера за кршење забране кретања кажњено 4.650 особа. Један грађанин је чак четири пута за 15 дана кршио забрану, а неретко је током кршења био за воланом и то пијан.

Владимир Ребић је, гостујући у Јутарњем програму, рекао да је од почетка забране кретања у петак у 17.00 било доста посла за полицију пошто су грађани, каже, били нешто мање дисциплиновани него протеклих викенда.

Од петка у 17.00 до јутрос у 7.00 кажњено је 425 људи што је, према Ребићевим речима, око девет одсто више у односу на прошли викенд.

Од кад је почела примена мера кажњавања за кршење полицијског часа процесуирано је 4.650 грађана, у просеку 59 на 100.000 грађана.

Забрана кретања се највише кришила у Панчеву, Ваљеву и Кикинди, а најмање у Пријепољу, Сомбору, Крагујевцу. 

Директор полиције наводи да има неочекивано много повратника тј. оних који су више пута прекршили забрану кретања. Две особе су меру прекршиле четири пута, шест особа је три пута кажњено, а 19 особа два пута. 

Испричао је и да је један грађанин у року од 15 дана чак четири пута прекршио прописе.

Први пут је је кажњен у Сурчину са 50.000 крајем марта. За наколико дана, 4. априла, изазвао је саобраћајну несрећу а имао је 1,1 промил алкохола у крви и кажњен је са 100.000 динара.

За четири дана поново је управљао возилом под дејством алкхола, па је кажњен са 150.000, и за време док је био на трежњењу у станици, поломио је инвентар МУП-а.

Он је затим, додаје Ребић, потписао споразум о признању кривице па га очекује издражавање казне од четири месеца кућног затвора.

У међувремену је 13. априла поново затечен да крши полицијски час и то поново са 1,4 промила алкохола у крви. Кажњен је са 150.000 динара и 60 дана затвора.

Према Ребићевим речима, тај грађанин је сада у Падинској скели.

„Тако да је за 390.000 динара оштетио буџет и засигурно ће изгубити дозволу. То је једно неразумно понашање“, напомиње Ребић.

ИЗВОР: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар