Руска браћа не заборављају

Руска браћа не заборављају

Руска браћа не заборављају

Навијачи фудбалског клуба „Спартак“ из Москве су вечерас положили цвеће испред српске амабасаде у Москви у знак сећања на жртве НАТО бомбардовања Југославије, које је почело пре тачно 21. годину, објављено је на Твитеру.

Навијачи су се најпре окупили испред амабасаде Сједињених Америчких Држава у Москви, да би након тога одали почаст жртвама испред српске амбасаде уз поруку „Не заборави никад“.

У Русији је овакав начин одавања поште страдалим и повређеним становницима Србије током НАТО бомбародовања већ постао традиција, па су тако прошле године цвеће положили Чланови мотоциклистичког клуба „Ноћни вукови“ на челу са њиховим вођом Александром Залдастановом, познатијим као Хирург.

Подсетимо, руски народ је током бомбардовања стално протестовао испред америчке амабасаде у Москви у знак подршке братском српском народу.

На данашњи дан 1999. године почело је НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије. Операција која је названа „Милосрдни анђео“ трајала је 78 дана, тачније од 24. марта до 10. јуна 1999. године.

У протекле две деценије, процене жртава НАТО агресије износе измећу 1.500 и 2.500 убијених и око 6.000 рањених. Оно што је познато је да је за 78 дана бомбардовања погинуло 79 деце и 754 војника и полицајаца.

Извор: https://rs.sputniknews.com/

Нема Коментара

Поставите Коментар