Руска помоћ стиже и у Републику Српску

Руска помоћ стиже и у Републику Српску

Руска помоћ стиже и у Републику Српску

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик,председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Радован Вишковић и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петро Иванцов, дочеују на бањалучком аеродрому први контингент медицинске опреме и помоћи Русије за борбу против епидемије изазване вирусом корона.

Додик је затражио од председника Русије Владимира Путина помоћ у медицинској опреми и материјалима за спречавање ширења епидемије, а разговарао је и са руским министром иностраних послова Сергејем Лавровим о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Предвиђено је да данас на Аеродром Бањалука слете три авиона са медицинском опремом и метеријалима које Руска Федерација донира Републици Српској.

Шојгу: Помоћ у БиХ стиже по налогу Путина

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да ће се помоћ Босни и Херцеговини за потребе борбе против пандемије вируса корона испоручити по налогу председника Русије Владимира Путина.

„По налогу врховног главнокомандујућег руске војске Владимира Путина, министар одбране Сергеј Шојгу поручио је да се Босни и Херцеговини пошаље помоћ за потребе борбе против ширења инфекције корона вируса“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Како се прецизира, у ту бившу југословенску републику ће долетети три руска теретна авиона Ил-76. Биће пребачено пет јединица војне и специјалне технике, као и 24 руска војника.

Из руског Министарства се наводи и да се ова помоћ шаље на основу захтева који је Москви упутило руководство Републике Српске.

Подсетимо, Русија је помоћ за потребе борбе против вируса корона послала до сада Италији и Србији.

СПУТНИК, РТРС

Нема Коментара

Поставите Коментар