НОВИ САД: СВАКА СТАМБЕНА ЗГРАДА ДОБИЈА ДЕЗОБАРИЈЕРУ

НОВИ САД: СВАКА СТАМБЕНА ЗГРАДА ДОБИЈА ДЕЗОБАРИЈЕРУ

НОВИ САД: СВАКА СТАМБЕНА ЗГРАДА ДОБИЈА ДЕЗОБАРИЈЕРУ

Град Нови Сад је, по одлуци Градског штаба за ванредне ситуације, набавио преко 4.000 дезобаријера које ће бити постављене у свим улазима стамбених зграда на територији града. Такође, набављена је и потребна количина средстава за дезинфекцију, а постављање дезобаријера почиње већ данас.

Овим су додатно појачане превентивне мере које Град Нови Сад спроводи у циљу заштите здравља и живота грађана и спречавања ширења заразе током пандемије корона вируса. Према наводима струке, дезобаријере представљају прву линија одбране од уласка заразе у објекат, као и њеног ширења са објекта на објекат, а користе се на улазима у затворене просторе.

Екипе “Циклонизације”, уз подршку оперативаца ЈКП “Стан” и ЈКП “Градско зеленило”, задужене су за постављање баријера у улазима и њихово иницијално пуњење дезифицијенсом. Ова акција стартује данас, и према препоруци Штаба, предузећа ће радити са максималним капацитетом, како би сви улази баријере добили у што краћем року. Пре постављања баријере, екипа ће извести и третман дезинфекције улаза зграде, као што је то и био случај до сада.

Извор: Голубица

Tags:
Нема Коментара

Поставите Коментар