Сви заражени морају у болнице, нема више лечења код куће

Сви заражени морају у болнице, нема више лечења код куће

Сви заражени морају у болнице, нема више лечења код куће

Према званичним подацима, од почетка епидемије коронавируса у Србији регистровано је 2.200 заражених. Борбу са вирусом изгубило је 58 пацијената. Oд 868 тестираних здравствених радника, 160 је позитивно. Једно од нових жаришта је Крушевац, где је заражено 55 особа. Према новим инструкцијама, нема више лечења код куће – сву заражени морају у болнице.

Укида се кућно лечење, обавезан одлазак заражених у болнице

Министарство здравља и Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ проследили су локалним самоуправама нове инструкције.

Нема више лечења од куће – сви заражени коронавирусом морају да се лече у ковид болницама или импровизованим болницама у Београду, Нишу, Новом Саду, речено је Танјугу у ресорном Министарству.

До сада су пацијенти, који нису имали симптоме болести или су имали блажу клиничку слику лечени код куће.

Одлуком Владе Србије сви позитивни на корону биће лечени у болницама, они без симптома или са блажом клиничком сликом у привременим болницама, а са тежом клиничком сликом у ковид болницама.

Коронавирусом у Србији је заражено 2.200 људи, 58 је преминуло. А поред Београда, Новог Сада, Ниша и Ћуприје, ново жариште је и Крушевац са 55 заражених

12:40

Влада издала препоруке о коришћењу годишњег одмора за 2019. годину

Влада Србије је, на предлог Министарства за рад, донела Закључак којим је препоручено да запослени, који у току ванредног стања свој посао обављају свакодневно, али од куће, односно на даљину, искористе преостали део годишњег одмора за 2019. годину у складу са законом, односно до 30. јуна 2020. године.

Тим закључком послодавци могу да дозволе коришћење преосталог дела годишњег одмора за 2019. годину, закључно са 31. децембром 2020. године за запослене који у току ванредног стања редовно обављају посао на свом радном месту. 

12:20

Корона затворила Одељење ортопедије у Параћину

У општој болници у Параћину затворено је Одељење ортопедије, након што је потврђено да међу запосленима има позитивних на коронавирус, објављено је на сајту Скупштине општине Параћин.

„Затварање одељења је превентивно и привремено, а у болници се спроводе мере дезинфекције. Сва друга одељења раде и нормално функционишу“, стоји на сајту.

Како се наводи, заражен је мањи број здравствених радника, а једна сестра и један лекар су упућено на лечење у Београд. Остали су у кућној изолацији и у стабилном стању.

У Параћину је, са јучерашњим даном, утврђено да је 31 особа позитивна на коронавирус.

12:00

Сутра уговор о изградњи две нове лабораторије

Министар пољопривреде најавио је да ће сутра бити потписан уговор о изградњи две лабораторије за анализу узорака на ковид 19.

Реч је о, како каже, донацији кинеских пријатеља. Једна од нових лабораторија биће у Нишу.

11:55

Штрајк групе радника „Јуре“

Група радника јужнокорејске фирме „Јура“ у Лесковцу – где је потврђен један случај коронавируса, два сумњива, а седморо је упућено у самоизолацију – од јутрос је испред фабрике у штрајку због позива менаџмента да дођу на посао.

11:35

Преминуо радник Железнице

Један радник „Инфраструктуре Железнице“ преминуо је у Нишу од последица коронавируса, каже потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић за ТВ Прва.

На десет највећих инфраструктурних градилишта у Србији тренутно је ангажовано 2.500 радника. Препорука Министарства је, каже Михајловићева, да сва градилишта која могу да функционишу у време епидемије, поштујући све безбедносне мере, треба да раде. 

10:35

Петоро пацијената у КЦ Војводине у изузетно тешком стању

У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 115 пацијента код којих је потврђено да су оболели од ковида.

Од тога, пeт пaциjeнaтa се налази у изузетно тешком стању и њихово лечење захтева примену механичке вентилације.

Нa Нoвoсaдскoм сajму je смeштeнo 38 пaциjeнaтa сa лaкшoм клиничкoм сликoм, кojи нe зaхтeвajу хoспитaлизaциjу.

У тoку jучeрaшњeг дaнa из КЦВ су oтпуштeна joш двa пaциjeнтa, штo je oд пoчeткa eпидeмиje укупнo сeдaм пaциjeнатa кojи су после неопходног периода лечења oтпуштeни нa дaљe кућнo лeчeњe.

Извор: РТС; ТАНЈУГ

Нема Коментара

Поставите Коментар