Трамп: У односу на Малера и његову банду Макарти личи на бебу

 

Трамп је на Твитеру реаговао на насловну страну Њујорк Тајмса на којој је објављено да је адвокат Беле куће Дон Мекген специјалном истражитељу Роберту Малеру доставио детаљан приказ Трампових ставова у вези са кључним налазима у истрази.

Председник САД је поново критиковао истрагу у серији твитова и обрушио се на Тајмс због тврдње да се Мекген окреће против њега.

трамп јпг

„Ништа не кријем и захтевао сам транспарентност како би се овај одвратни лов на вештице завршио“, написао је Трамп.

„Проучите Џозефа Макартија, јер у односу на Малера и његову банду Макарти личи на бебу. Лов на вештице. Толико живота је уништено ни због чега – најгори политички прогон“, написао је Трамп.

Мекген је, како преноси Тајмс, наводно рекао да је Трамп био опседнут тиме да на место директора ФБИ постави неког ко му је лојалан и да га је он спречио да отпусти Малера, који је постао специјални тужилац пошто је директор ФБИ Џејмс Коми отпуштен.

„Пропали Њујорк Тајмс је објавио причу у којој се, наводно, адвокат Беле куће окренуо против председника, а заправо је обрнуто и новинари то знају. Због тога су лажне вести непријатељи америчког народа и то је лоше за Америку“, написао је Трамп.

Извор: RTV

20 августа, 2018

Повезане објаве