У Србији 201 нови случај коронавируса, преминуо један пацијент

У Србији 201 нови случај коронавируса, преминуо један пацијент

У Србији 201 нови случај коронавируса, преминуо један пацијент

Према најновијим подацима, у последња 24 часа регистрован је 201 нови случај коронавируса тако да је укупан број заражених 2.867 особа. Борбу је у протекла 24 сата изгубио један пацијент – укупно 66. Полицијски час овог викенда биће од петка у 17 сати до понедељка у 5 ујутру.

15:52

Кон: Не очекујем да ће током лета бити обољевања

На питање да ли препоручљиво отићи на летовање ове године, доктор Кон је рекао је је његово лично мишљење да се буде свој на своме.

„Увек се питам шта бих посаветовао неком мени блиском. Не очекујем да ће преко лета бити обољевања или неке посебне ситуације. Боље је бити свој на своме у оваквој ситуацији. То је мој лично мишљење које није засновано ни на каквој епидемиологији, ни на чему“, рекао је доктор Кон.

15:45

У сигурним кућама нема заражених

Сигурне куће примају жене које су жртве породичног насиља упркос ванредном стању, постоје изолациони простори за новопридошле и до сада нисмо имали ниједну жртву заражену коронавирусом, рекла је координаторка Сигурне куће Весна Станојевић.

„Све које дођу могу да проведу одређено време у изолацији. Било нам је спорно питање, да ли оне пре доласка у кућу треба да буду тестиране или не на коронавирус. Тумачења су различита и то мало успорава процес. Морамо брже да се договарамо. Онај ко има проблем, тај нема времена да чека“, рекла је Станојевићева за Танјуг.

15:41

Кон: Размишљамо да ли су потребне још оштрије мере

Размишљамо као струка да ли су потребне још оштрије мере, ако се сложимо то треба урадити што пре, рекао је епидемиолог Предраг Кон.

15:30

Кисић Тепавчевић: Уз поштовање мера, епидемији ће крај бити ближи

Бројеви у вези са стањем коронавируса су стабилни, чак и у благом паду, али то не сме да нас завара, јер управо сада морамо да будемо максимално одговорни и поштујемо мере, поручила је докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

„Ако наставимо да поштујемо мере, извесно је да се ускоро ближ крај ове епидемије“, рекла је докторка Кисић Тепавчевић.

15:19

На Инфективној клиници у Београду 39 пацијената

На Инфективној клиници у Београду налази се 39 пацијента са потврђеним коронавирусом, а девет је на вештачкој вентилацији, од чега је осам особа на инвазивној вентилацији и једна на неинвазивној, рекао је директор клинике Горан Стеванвић.

„Стање пацијента на вештачкој вентилацији је изузетно озбиљно, за неке можемо да кажемо да су критично“, рекао је Стевановић.

15:10

Нових 201 случај, један пацијент преминуо

У последња 24 часа на коронавирус тестирано је 1586 грађана од којих је 201 био позитиван, један пацијент је преминуо, рекла је на конференцији за новинаре епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић. 

Према последњим подацима, у Србији је 66 особа преминуло од последица коронавируса, док је 2.867 заражених.

У последња 24 часа тестирани су узорци 1.586 особа од којих је 201 био позитиван. У току ноћи преминула је једна особа мушког пола.

Хоспитализован је 1.891 пацијент, а на респиратору их је укупно 127. 

Међу зараженима је и Данило Вучић, старији син председника Србије.

Епидемиолози упозоравају да је достигнут максимум и у наредне две недеље треба спровести најрестриктивније мере. 

Заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић каже за РТС да епидемија не може да траје вечно и да се види крај кроз неколико недеља, али додаје да, међутим, увек постоји оно „али“, јер ситуација може брзо да се промени.

У Србији ће током викенда полицијски час трајати од петка у 17.00 до понедељка у 5.00 часова.
Кућни љубимци и даље могу да се шетају у исто време – ујутру од 8.00 до 10.00 и увече од 23.00 до 01.00. То важи и за време полицијског часа за викенд.

ИЗВОР: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар