У Србији 22 нова случаја коронавируса, забранА кретања од 17 до пет ујутру

У Србији 22 нова случаја коронавируса, забранА кретања од 17 до пет ујутру

У Србији 22 нова случаја коронавируса, забранА кретања од 17 до пет ујутру

У Србији је до сада укупно 171 оболела особа од Ковида-19, након што су забележена нова 22 случаја. Председник Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре да ће предложити Вчади да се забрана кретања продужи од 17 часова до пет ујутру.

18.24 – Тешка је ситуација. До сада је најтежи дан за нама. Свако мора са нечим да се помири. Борићу се за животе наших људи, рекао је Вучић. Каже да, ако опет буде велики број људи на улици, биће још строже мере које се тичу кретања људи. 

18.16 – Радимо на производњи дезинфекционих средстава и маски унутар земље. Од среде, четвртка у свима апотекама широм Србије биће хируршких маски а много и епидемиолошких. Данас је велики дан кад стиже кинеска помоћ. Авион ће се вратити у Кину по још један такав товар, рекао председник Вучић. Додаје да је набавка респиратора велика ствар.

18.07 – Председник Александар Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће предложити да се забрана кретања продужи од 17 часова до пет часова ујутуру. 

18.00 – Ноба 22 случаја оболелих. Укупан број оболеих је 171.

Влада Србије је данас додатно пооштрила мере које се односе на спречавање ширења Ковида-19.

Обустављен је јавни градски превоз на територији Србије. Одлука ступа на снагу од 20 часова, и не односи се на такси превоз, путничка возила и превоз за запослене.

Забрана кретања од 20 часова до 5 часова ујутру свакога дана, измењена је за дан недељу, тако да грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 часова ујутру, ради куповине намирница у самопослугама или лекова у апотекама.

Списак продавница којe ће радити недељом у том периоду јавно је доступан на сајту www.covid-19.rs као и на сајту Владе Републике Србије.

За све особе млађе од 65 година, период забране кретања мења се за суботу када ће кретање бити забрањено од 20.00 до 3 часа ујутру.

Такође, забрањује се рад свих објеката и локала унутар тржних центара изузев самопослуга, продавница хране и апотека.

Забрањује се боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, вечерас од 20 часова.

Забрана јавног окупљања у затвореном простору пооштрена је тако да у затвореном простору не може боравити више од пет особа.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар