УРЕЂЕН ПАРКИНГ КОД ГЛАВНОГ УЛАЗА НА ШТРАНД

УРЕЂЕН ПАРКИНГ КОД ГЛАВНОГ УЛАЗА НА ШТРАНД

УРЕЂЕН ПАРКИНГ КОД ГЛАВНОГ УЛАЗА НА ШТРАНД

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Стеван Лугоња обишли су простор код главног улаза на купалиште „Штранд“ где је завршена изградња паркиралишта.

– Град Нови Сад решава оне проблеме који су од стране грађана препознати као највећи, а један од њих је и проблем са недостатком паркинг места. Само у протеклом периоду, поред овог паркинга уредили смо и оне у Радничкој улици и Улици Душана Васиљева, а сада се ради и на Тргу Коменског. Изградњом паркиралишта уз делове Булевара, урађено је 1000 паркинг места у протекле две године. Увек смо водили рачуна и да се на тим локацијама повећа број зелених површина, наравно поред акције озељењавања коју Град спроводи. Решавајући вишегодишњи проблем који је постојао на новој Детелинари уз Булевар Европе ми смо нашли решење да се изграде нова паркинг места чувајући зеленило. Она ће се налазити између саобраћајнице и дела бициклистичке стазе и тиме ћемо испунити захтеве грађана водећи рачуна о свим аспектима живота – рекао је Владимир Стојковић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Стеван Лугоња нагласио је да паркиралиште код главног улаза на плажу „Штранд“ сада има 200 паркинг места и да је у складу са финансијским могућностима рађено у две фазе.

– Крајем прошле године урадили смо саобраћајнице и ивичњаке, а ове године и 200 нових паркинг места која су, од данас у служби Новосађана и свих оних који долазе на Штранд. Десет паркинг места су предвиђена за особе са инвалидитетом. Обећали смо да ћемо овај посао завршити пре купалишне сезоне, у томе смо и успели и мислим да ће ова паркинг места са још 100 оних која се налазе у близини, поред стадиона Кабел, задовољити потребе наших суграђана. Поред тога ми смо урадили и тротоаре, бициклистичке стазе које смо спојили са делом Кинеске четврти. ЈКП „Паркинг сервис“ уз подршку Града наставља са инвестицијама, следећа станица су нова паркинг места на Тргу Коменског која су у том делу града од изузетног значаја. Зеленило овде нисмо дирали и надам се да ћемо у наредном периоду још више озеленити овај простор – истакао је Лугоња.

Вредност радова на овом паркиралишту износила је 28 милиона динара, а у режиму сезонског паркиралишта цена дневне карте је остала иста, односно 35 динара.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар