Усвојене нове мере, забрана кретања за викенд – ко може напоље?

Усвојене нове мере, забрана кретања за викенд – ко може напоље?

Усвојене нове мере, забрана кретања за викенд – ко може напоље?

Влада Републике Србије, изменила је трајање ограничења кретања за викенд, која ступају на снагу од сутра, а све у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19, наведено је у саопштењу Владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

За све грађане Републике Србије важи потпуна забрана кретања од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру.

Грађани старији од 65 година могу напустити своје домове у петак, од 4 до 7 часова ујутру, како би купили намирнице у продавницама које ће радити у петак, у истом периоду, од 4 до 7 часова ујутру.

С обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани своје кућне љубимце могу извести и у суботу и у недељу од 8 до 10 часова ујутру, као и свакога дана између 23 часа и 1 час после поноћи. Шетња може трајати 20 минута, до 200 метара од места пребивалишта.

„Битно је напоменути да без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе или треба да се јаве у свој дом здравља у случају сумње на коронавирус, никако не треба да одлажу одлазак и свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом“, наведено је у саопштењу.

Додаје се да ће Влада наставити да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом Ковид-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака. Апелује се на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар