Ватерполо репрезентација Србије на припремама у Новом Саду

Ватерполо репрезентација србије на припремама у новом саду

Ватерполо репрезентација Србије на припремама у Новом Саду

Ватерполисти Србије гостују у Новом Саду где ће обавити завршне припеме за Европско првенство у Будимпешти.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је ватерполо репрезентацију Србије која се припрема за Европско првенство у Будимпешти, између осталог, и на базенима СПЦ „Слана бара“ у Новом Саду.

Он је том приликом разговарао и са селектором Ватерполо репрезентације Србије Дејаном Савићем и председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем.

-Желим добродошлицу ватерполо репрезентацији Србије у наш Нови Сад, као и њиховим колегама из ватерполо репрезентације Црне Горе са којима ових дана играју припремне утакмице на безенима у спортском центру „Слана бара“. Присуствујемо последњим тренуцима припрема пред Европско првенство у Будимпешти и надам се да су играчи задовољни уловима за тренинг у Новом Саду, односно да су испуњни сви услови који су им неопходни за квалитетне припреме. Нашим репрезентативцима желимо много успеха и да покушају да по пети пут узастопно буду европски прваци. Хвала и Ватерполо клубу „Војводина“ што је добар домаћин нашој репрезентацији и што је омогућио тренинге на овом базену. Надам се да ћемо наредне године, када завршимо реконструкцију затворених базена на СПЕНС-у, имати још боље услове и да ће нам чешће долазити репрезентације на припреме, као и да играју утакмице у нашем граду. Ми ћемо почети са реконструкцијом затвореног базена у мају или јуну, када почну да раде базени на отвореном, како би сви они који имају припреме, утакмице, тренинге или упражњавају рекреацију на базенима могли да добију алтернативне капацитете на отвореним базенима- рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић се захвалио ВК „Војводина“ и Граду Новом Саду на гостопримству.
– Ми већ планирамо да следећу утакмицу светске лиге одиграмо овде, у Новом Саду. Надам се  да ћемо да освојимо пето злато у Мађарској, посебно, јер нам је ова година олимпијска и много би нам значио тај трофеј- рекао је Виктор Јеленић.
Репрезентативац Србије у ватерполу Душко Пијетловић рекао је да ВК „Војводина“ и Град Нови Сад максимално излазе у сусрет репрезентативцима и да су добили идеалне услове за тренинг у оквиру последњег дела припрма.
– Све протиче како треба. Надам се да ће тако бити до краја припрема и да ћемо спремни отићи у Будимпешзту. Ако дамо себе стопроцентно и уз мало спортске среће, мислим да је могуће да ћемо освојити неку од медаља, а наравно, највише бисмо желели злато – рекао је Пијетловић.
34. Шампионат Европе, који ће бити одржан од 12. до 26. јануара ове године у Будимпешти, актуелни прваци Европе, српска репрезентација, играће у групи Б са Румунијом, Холандијом и Русијом.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар